«Mis Latvija» iegūst kroni Turcijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.mis.lv

«Mis Latvija 2005» Kristīne Djadenko (22) nupat atgriezusies no konkursa «Miss Civilization of the World», kas notika Turcijā, ar uzvarētājas kroni.

Šis gads Kristīnei bijis veiksmīgs vairākās jomās: nesis ne tikai divas uzvaras skaistumkonkursos, bet arī ļāvis iegūt bakalaura grādu jurisprudencē, uzsākt studijas maģistrantūrā un saņemt kārotā darba piedāvājumu. Starp citu, pirmdien bija viņas pirmā darba diena.

Iemet kurpes podā

Konkurss «Miss Civilization of the World» Turcijas pilsētā Kahtā notika no 23. oktobra līdz 1. novembrim un bija sestais starptautiskais konkurss Kristīnes karjerā; viņa piedalījusies skaistumkonkursos Ķīnā, Malaizijā, Albānijā, Turcijā un Korejā. Jāpiebilst, ka viens no veiksmīgākajiem, jo līdz šim Kristīne mājup pārvedusi sponsoru simpātijas, otrās vicemis un «Queen Of The Disco» titulu.

Mērošanās spēkiem skaistumkonkursā notikusi četros uznācienos: žūrija, kura līdz pat pēdējam brīdim sevi nav atklājusi, vērtējusi, kā meitenes sevi pasniedz tautastērpā, džinsos, peldkostīmā un vakarklietā.

«Kad tuvojās fināls, pirmo reizi konkursā startēju ar 13. numuru. Izrādījās, ka man tas ir laimīgs skaitlis. Pēc četriem izgājieniem žūrijas pārstāvji sniedza pirmos rezultātus: cīņai par kroni tika izvēlētas septiņas meitenes. Mani šajā sarakstā nosauca pašās beigās, tā ka var iedomāties, kādas izjūtas mani pārņēma... Nākamo saviļņojumu piedzīvoju mirklī, kad žūrija vilcinājās ar uzvarētājas nosaukšanu — trijniekā bija palikusi Latvija, Kipra un Norvēģija. Protams, karas meitenes prātu nodarbināja tikai viena doma: kura būs tā laimīgā? Neticami, bet uzvara bija atvēlēta man! Protams, tas bija pārsteigums, jo, braucot uz konkursu, nedomāju par uzvaru, bet vienkārši par jaukas atmosfēras baudīšanu,» stāsta Kristīne.

No jaukās gaisotnes gan beigu beigās nekas neesot palicis pāri, un pirmo reizi konkursa laikā Kristīne pamatīgi izjutusi meiteņu skaudību. Kad ar uzvarētājas kroni viņa atgriezusies ģērbtuvē, konstatējusi, ka pazudušas kurpes. Ne Kristīnei vienai, jo kurpes meklējusi arī otrās vietas ieguvēja. Pēc kāda laika meitenes savas kurpes atradušas tualetes podā... «Uztvēru to ar smaidu un humoru. Bija taču uzvara, par ko priecāties, un lepnums, ka Latvijas vārds izskanējis pasaulē,» atzīst Kristīne.

Dievu kalnā dabū darbu

«Desmit dienās meitenēm no 21 pasaules valsts bija lieliska iespēja ne tikai cīnīties par konkursa kroni, bet arī ieraudzīt vienu no pasaules skaistākajām vietām — Nemrutu!» sajūsminās Latvijas pārstāve. Iespaidīgās ekskursijas laikā meitenes uzkāpušas 2200 metru kalnā, lai daudzu dievu tēlu klātbūtnē paskatītos uz pilsētu pie savām kājām. «Šī vieta ir senāka par Ēģiptes piramīdām, tomēr gandrīz neviens nezināja, ka tāda vispār ir! Pilsētā, kurā apmetāmies, ir bijušas 20 civilizācijas,» ceļojuma iespaidos dalās Kristīne.

Senajā pilsētā meitenes tikušās ar pilsētas mēru un politiķiem, kā arī demonstrējušas tērpu kolekcijas. «Visur mūs laipni gaidīja un lutināja ar uzmanību,» gandarīta piebilst konkursa uzvarētāja. Iespējams, ka maģiskais kalns līdzējis piepildīt kādu ar darbu saistītu vēlēšanos: būdama tur, Kristīne saņēmusi zvanu no potenciālā darba devēja Latvijā, un viņš paziņojis, ka pēc četrām intervijām brīvā štata vieta ir atvēlēta viņai. Kristīne atklāj, ka šodien ir viņas pirmā darba diena mediju kompānijā «Universal McCann», kur viņai būs ar reklāmas veidošanu saistīti pienākumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu