Godmanis sola rīkoties ātri un izšķirīgi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lai risinātu krīzi Valsts policijā, jaunais iekšlietu ministrs Ivars Godmanis policijas vadībā gatavojas aicināt gan pieredzējušus cilvēkus, kas jau strādājuši iekšlietu sistēmā, gan jaunus cilvēkus, kas gatavi darboties un «kāpt pa karjeras kāpnēm».

Kā sarunā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» sacīja Godmanis, krīze policijā ir samilzusi, jo ilgu laiku jautājums par iekšlietu struktūras sakārtošanu nav bijis prioritārs, arī konflikts starp policijas vadību un  ministriju saasinājies līdz maksimumam. Tāpēc, lai «dzēstu ugunsgrēku sistēmā», jaunais ministrs sola rīkoties «ātri un izšķirīgi».

«Iekšlietu sistēmā pieredzi var iegūt tikai ilgā laikā. Būs zināms sakausējums starp tiem, kas jau strādā, un jaunajiem,» redzējumu par pārmaiņām policijas vadībā atklāja Godmanis.

Pirmdien atlūgumu iesniedzis Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieks Arvīds Marhels, kas pildīja Valsts policijas priekšnieka pienākumus, kamēr Jānis Zaščirinskis pāris nedēļas ārstējās Kardioloģijas centrā un pēc tam devās atvaļinājumā. Pirmdien pēc ilgās prombūtnes policijas priekšnieks atgriezās darbā, un Marhels, kā jau agrāk bija plānojis, rakstveidā paziņoja par aiziešanu no augstā amata.

Marhels jau agrāk bija sacījis, ka apsver iespēju aiziet no Valsts policijas vadības, jo pēc iekšlietu ministra Dzintara Jaundžeikara iniciatīvas tika sākta dienesta izmeklēšana par nepatiesas informācijas paušanu. Marhels Latvijas Neatkarīgās televīzijas ziņās minēja faktus, kuri atspēkoja Ministru prezidenta Aigara Kalvīša pausto kritiku par neizdarībām policijā. Jaundžeikara padomnieks Krists Leiškalns iepriekš portālam «Apollo» norādīja, ka izmeklēšana sākta, jo ministra rīcībā nonākusi informācija par Marhela pausto faktu nepatiesumu. Par šādu rīcību dienesta izmeklēšanas komisija sodīja Valsts policijas priekšnieka pienākumu pildītāju ar piezīmes izteikšanu.

Marhels ziņu raidījumā apgalvoja, ka Iekšlietu ministrijas izmeklēšanas komisija bija informēta par bojā gājušā Valmieras policista asinīs konstatēto alkoholu divas dienas pirms komisijas slēdziena parakstīšanas, tādējādi kategoriski noraidot Kalvīša teikto par šīs informācijas apzinātu slēpšanu. Tāpat Marhels noraidīja informāciju, ka prēmijas par strādāšanu pasaules hokeja čempionāta laikā saņēmuši tikai priekšnieki. Marhels arī skaidroja, ka valdības piešķirtie līdzekļi formastērpu iegādei nav izmantoti, jo tikai nesen piešķirti, tāpēc iepirkums vēl nav veikts.

Godmanis sacīja, ka izmaiņas gaidāmas ne tikai Valsts policijā, bet arī Kārtības policijā, jo tās priekšnieks Aivars Grigulis aizgājis pensijā. Saistībā ar policistu dubultslepkavību Valmieras policijas iecirknī Grigulis tika uz laiku atstādināts no amata, pēc tam viņš pieņēma lēmumu par aiziešanu pensijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu