«Vestsaidas stāsta» dalībnieki uz mūzikla pirmizrādi uzaicina savus priekšgājējus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no R. Šteinbergas personīgā arhīva

Pasaulslavenā Brodvejas mūzikla «Vestsaidas stāsts» iestudējuma latviešu valodā producenti «BT 1 Music» informē, ka mūzikla dalībnieki uz tā pirmizrādi 15. novembrī Ķīpsalas hallē uzaicinājuši aktierus, kas piedalījās «Vestsaidas stāsta» izrādēs Valsts Rīgas operetes teātrī tālajā 1966. gadā.

1966. gada «Vestsaidas stāsta» iestudējums Operetes teātrī ir līdz šim vienīgā reize, kad Latvijas skatītājiem bijusi iespēja latviešu valodā noskatīties šo slaveno mūziklu. Mūziklu tolaik iestudēja Voldemārs Pūce, diriģēja Mendels Bašs, savukārt galvenās lomas atveidoja Ramons Kepe (Tonijs) un Renāte Šteinberga (Marija).

Režisora Voldemāra Pūces diemžēl vairs nav starp mums, toties gan diriģents, gan galveno lomu atveidotāji un vēl virkne toreizējo Operetes teātra aktieru, kas piedalījās «Vestsaidas stāsta» izrādēs, ar prieku pieņēmuši mūzikla jaunākā iestudējuma dalībnieku uzaicinājumu un apmeklēs pirmizrādi Ķīpsalā.

«Man šķiet, ka tā ir lieliska mūsu mākslinieku ideja,» atzīst jaunā uzveduma muzikālais vadītājs un diriģents Normunds Vaicis. «Protams, es no šiem cilvēkiem sagaidu arī kritiku, jo tie tomēr bija pavisam citi laiki un cita pieeja. Taču jebkurā gadījumā tas ir jauks žests, jo pieļauju iespēju, ka šiem kādreizējiem Operetes aktieriem viņu cienījamajā vecumā ne pārāk bieži izdodas apmeklēt kultūras pasākumus, it īpaši tādus, kuri ļautu viņiem atgriezties jaunībā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu