Svētdien suņu labdarības pasākums "BIG Mach Show" (1)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 2010.gada 17.oktobrī, Latvijā otro, bet Igaunijā jau piekto reizi norisināsies suņu labdarības pasākums "BIG Mach Show". Šogad Latvijā pasākumu organizē "BIGBANK" sadarbībā ar Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupu.

Šogad suņu labdarības izstādes "BIG Match Show" patronešu tituls tika piešķirts māsām Diānai un Sabīnei Kubasovām. Māsas Kubasovas ir suņu saimniekiem pazīstamas kā suņu skaistumkopšanas salona "Lilly Pet Boutique" īpašnieces. Viņas nolēmušās sniegt savu atbalstu noklīdušiem, pamestiem un bez saimnieka palikušajiem dzīvniekiem un aicināt sabiedrību vairāk pievērst uzmanību pamesto dzīvnieku problēmām un to risināšanas iespējām.

"Līdz šim mēs sniedzām iepriecinājumu tiem suņiem, kuriem ir saimnieki," saka Diāna Kubasova. "Taču prieku un labu aprūpi ir pelnījuši arī tie dzīvnieki, kas ir palikuši vieni un kam ir nepieciešams cilvēka atbalsts un rūpes, tāpēc ar lielu prieku atbalstām labdarības izstādi "BIG Match Show", kuras ieņēmumi tiks ziedoti Juglas suņu patversmei." Kubasovu ģimenē katram ģimenes loceklim ir savs suņuks – krievu toiterjeri, čivava un Jorkšīras terjers.

"BIG Match Show" – tā ir aizraujoša suņu izstāde, kurā var piedalīties gan bezšķirnes, gan šķirnes suņi. Suņi dalīs vietas sešās kategorijās.

Visos konkursos sarkanās lentītes ieguvējs dosies turpināt cīņu par titulu "Labākais izstādes suns 2010" plkst. 16.00. Tiks mērītas astes un ķepas, vērtēta kažoka krāsojuma daile. Meklēsim „saimniekam līdzīgāko suni”. Aicināsim dalībniekus piedalīties skrējienā "piesaukšana uz laiku", šķēršļu joslas pārvarēšanā, kā arī suņu īpašo iemaņu demonstrējumos, kā, piemēram, lēcieni pakaļ lidojošam šķīvītim, gardumiņa aprakšana „vēlākam laikam” un citi triki, kas apliecina saimnieka un suņa savstarpējo sapratni un uzticēšanos. Tiks vērtēti jaukākie un interesantākie suņu foto.

Šogad būs iespēja ne tikai izrādīt savus suņus un priecāties par citiem suņiem, bet arī redzēt interesantus priekšnesumus, kā, piemēram, policijas suņu izrādi. Tātad jautrība garantēta visiem! Nāciet kopā ar draugiem!

Ieeja dalībniekiem un apmeklētājiem sporta centrā „Mežaparks” no plkst. 09.30. Pasākuma sākums plkst. 12.00.

Ieeja par ziedojumiem Juglas suņu patversmei.

Biedrība "Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa" jau 11 gadus ar sabiedrības atbalstu uztur Juglas suņu patversmi. Šo gadu laikā savas mājas ir ieguvuši vairāk nekā 3500 suņu. Apzinoties, cik daudz brīnišķīgu, gudru, skaistu suņu nokļūst dzīvnieku patversmēs un cik daudziem šie suņuki kļūst par ģimenes locekļiem un kompanjoniem, biedrība 2008.gadā nolēma rīkot kopīgus svētkus bezšķirnes suņiem un to saimniekiem. Biedrība aicināja ģimenēm parādīt un pierādīt, ka mūsu bezšķirnes mīluļi ir lieliski un gudri kompanjoni, kuri, bez visām citām uzslavējamām īpašībām vēl ir unikāli, jo vienādu bezšķirnes suņu jau nav. Jau pirmajā "Bezšķirnes suņu izstāde 2008" piedalījās 72 dalībnieki. Suņi dalīja vietas 13 kategorijās. Tika mērītas astes un ķepas, vērtēta kažoka krāsojuma daile. Tomēr lielākā atsaucība bija kategorijā „saimniekam līdzīgākais suns”. Kupls skaits dalībnieku piedalījās skrējienā „piesaukšana uz laiku”, kur tika cilātas gan pavisam mazas ķepiņas, gan plivinājās lielas ausis. "Bezšķirnes suņu izstādes 2009" dalībnieku un organizatoru izturību pārbaudīja ar nejauko un rudenīgi lietaino laiku, ko izdevās veiksmīgi pārvarēt ar izstādē valdošo draudzīgo, atraktīvo atmosfēru. Šogad biedrība "Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa" ir konsolidējusies ar BIGBANK un suņu izstādi organizē kopīgi.

UZMANĪBU! Visiem suņiem jāiziet veterinārā pārbaude. Sunim, kas piedalās BIG Match Show, jābūt vakcinētam pret trakumsērgu. Kopš pirmās vakcinācijas jābūt pagājušām ne mazāk kā 30 dienām. Suņa saimniekam jāuzrāda dokuments, kas apliecina vakcīnas saņemšanu.

Cienījamie suņu saimnieki un apmeklētāji!

Piedāvājam pavadīt interesantu, aizraujošu un jauniem iespaidiem bagātu dienu ģimenes lokā, kā arī interesantas balvas, kuru pietiks visiem. Pasākuma laikā varēs ziedot Juglas suņu patversmei – būs pieejamas ziedojumu vietnes un jūs gaidīs arī pats Robins. Tie, kas vēlēsies par piemiņu no pasākuma fotogrāfiju, varēs nofotografēties kopā ar suni. Savukārt tiem, kam vēl nav suņa, būs iespēja izvietotajos stendos aplūkot to klaiņojošo dzīvnieku patversmes iemītnieku fotogrāfijas, kas gaida jaunus un gādīgus saimniekus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu