Interesanti skaitļi un fakti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Pasaulē notiek interesantas lietas un tiek veikti pavisam neticami pētījumi un aprēķini, par kuriem ikdienā neiedomājamies. Lūk, daži no tiem.

80 procenti kukaiņu ir zālēdāji, 15 procenti — plēsoņas, bet pieci procenti — asinssūcēji, līķēdāji un fekāliju ēdāji.

ASV pilsētā Luisvilā sievieti var arestēt, ja veikalā viņa pielaikojusi vairāk nekā sešas kleitas.

Ja var ticēt franču pētniekiem, 54 procentiem sieviešu patīk sportiska tipa vīrieši, otrajā vietā sieviešu vērtību skalā ir elegants apģērbs un kaklasaite (14 procenti). «Krutos džekus» par pievilcīgiem uzskata tikai seši procenti sieviešu.

XX gadsimta sākumā Krievijas krimināltiesībās pastāvēja tāds jēdziens kā apvainošana. Ar apvainošanu tika saprasta apzināta pazemošana, kas panākta ar naidīgu attieksmi. Par to varēja saņemt pat cietumsodu. Jāpiebilst, ka apvainojumu varēja dzēst, respektīvi, aizvainotais cietušais vainīgajam varēja atbildēt ar to pašu un tādā veidā dzēst viņa noziegumu.

Daudzi uzskata, ka agrāk cilvēki bija spēcīgāki un veselīgāki. Taču tā nav tiesa. Lūk, statistiskie dati par vidējo dzīves ilgumu Eiropā dažādos laikos: senie romieši dzīvoja tikai vidēji 29—30 gadus, renesanses laikā dzīves ilgums sasniedza 35 gadus, XVIII gadsimtā cilvēki dzīvoja 36 gadus, XIX gadsimtā — 40 gadus, bet XIX gadsimta beigās — 45 gadus.

20. gadsimta 20. gadu sākumā Jekaterinburgā sāka kursēt pirmais tramvajs. Sākumā pilsētnieki baidījās ar to braukt. Lai pievilinātu pasažierus, tramvajā pārdeva alu un voblas.

Vārds «prostitūcija» latīņu valodā nozīmē «izliktā pārdošanai».

Čūsku sala, kas atrodas Melnajā jūrā, savu nosaukumu ieguvusi zalkšu dēļ, kas tajā nokļūst ar Dunajas straumi.

Maskavas «McDonald"s» ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā. 1990. gada 14. februārī Puškina laukumā bija reģistrēta visgarākā rinda ātras apkalpošanas kafejnīcā.

Ar šķērēm iespējams griezt stiklu. Tiesa gan, tikai tad, ja tas atrodas zem ūdens (jo biezāks stikls, jo biezākam jābūt ūdens slānim). Šķidruma spiediens mazina stikla trauslumu, un tas kļūst plastiskāks. Šķēres griež to līdzeni, bez plaisām un atlūzām.

Smaržas «Krasnaja Moskva», kurām PSRS bija ļoti liela popularitāte, patiesībā tika radītas 1913. gadā par godu Romanovu dinastijas trīssimtgadei. Smaržām toreiz nosaukums bija «Imperatores dārzi», un tās radīja parfimērijas speciālists Ernests Bo.

Kompānija «Sony Ericsson» saviem klientiem piedāvā nenoslīcināmu mobilo tālruni. Pie akumulatora korpusa vāciņa tiek piestiprināts speciāls modulis, kura dēļ aparāts iegūst spēju turēties virs ūdens.

Pirmo krievu pilnmetrāžas filmu sauca «Sevastopoles aplenkums». Filma guva milzīgus panākumus, un tā tika demonstrēta imperatora svītai. Kinolente atstāja tik lielu iespaidu, ka imperators Nikolajs II momentāni lika aplikt kino ar nodokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu