Paradīze suņu mīļotājiem (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dižciltīgi un visdižciltīgākie. Jorkšīras terjeri, Bernes ganu suņi, šarpeji, spāņu kurti, Portugāles podengo un šapendūsi… Gandrīz 200 šķirņu suņi no 14 valstīm sevi prezentēs plašā starptautiskā izstādē 19. un 20. maijā Olimpiskajā Skonto hallē.

Pirmo reizi Latvijas Kinoloģiskā federācija (LKF) organizē divas starptautiskas suņu izstādes vienā nedēļas nogalē. LKF ir Starptautiskās kinoloģijas federācijas (FCI) pilntiesīgais biedrs, tātad pārstāv mūsu valsts kinoloģiju lielākajā starptautiskajā organizācijā pasaulē, kurā apvienojušās vairāk nekā 80 valstis. Pēc FCI nomenklatūras visas reģistrētās suņu šķirnes ir sadalītas desmit grupās. Jaunums būs tas, ka gan sestdien, gan svētdien būs iespēja vērot visu desmit FCI šķirņu suņu grupu ringus. Līdz šim skatītājiem bija jānāk abas dienas, ja vēlējās redzēt interesējošās šķirnes.

Sestdien starptautiskajai izstādei ir reģistrējies 1381 suns, kuri pārstāv 196 šķirnes, svētdienas dalībnieku skaits ir 1383, attiecīgi 195 šķirnes. Neparasti plašs ir dalībnieku pārstāvēto valstu skaits – 14, viņu vidū arī suņi no Čehijas, Vācijas, Slovēnijas, kuri ir reti viesi mūsu izstādēs, bet īpaši tiek gaidīts suns no tālās Peru.

Izstādē suņus vērtēs FCI starptautiskie tiesneši no Latvijas, Itālijas, Somijas, Nīderlandes, Slovēnijas, Ungārijas, Zviedrijas, Slovākijas, Beļģijas, Baltkrievijas un Horvātijas. Viss norisināsies 17 ringos vienlaikus. Īpaši sīva cīņa sagaidāma Jorkšīras terjeriem, mopšiem, dobermaņiem, Bernes ganu suņiem, šarpejiem, takšiem. Netrūks arī eksotikas – pirmo reizi Latvijā izstādē būs skatāmi Katalonijas aitu suņi, šapendūsi, mazais asspalvainais Portugāles podengo un spāņu kurti. Īstu baudījumu varēs gūt mazo dekoratīvo suņu mīļotāji, jo pārstāvētas būs 32 šķirnes, no kurām septiņas Latvijā nav reģistrētas vispār.

Notiks arī starptautiskais adžiliti (šķēršļu pārvarēšana uz ātrumu) čempionāts, kurā cīnīsies par starptautisko sporta čempionu sertifikātu ieguvi. Skatītāji varēs vērot vairāk nekā 90 sportistu no sešām valstīm ar visdažādāko šķirņu suņiem. Patiesie suņu fani tiek gaidīti četros pēcpusdienā, kad sāksies noslēguma konkursi, jauno hendleru sacenšanās prasmē izstādīt suņus, audzētavu, suņu pāru un pēcnācēju sacensības, kā arī tiks noskaidroti labākie šķirņu pārstāvji katrā FCI grupā un labākais suns katrā no izstādēm.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu