Šovakar «Vestsaidas stāsta» pirmizrāde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Šovakar plkst. 19.30 Ķīpsalas hallē notiks pasaulslavenā Brodvejas mūzikla «Vestsaidas stāsts» iestudējuma latviešu valodā pirmizrāde.

Kā zināms «Vestsaidas stāsts» ir viens no slavenākajiem Brodvejas mūzikliem visā pasaulē — izcils un emocionāls klasiskā amerikāņu mūzikla šedevrs. Tas, radīts pēc Šekspīra «Romeo un Džuljetas» motīviem, piesātināts ar neatkārtojamo 50. gadu Amerikas atmosfēru, ir jūtu pārpilns un dramatisks vēstījums par visdzidrāko mīlestību un sabiedrību postošajiem aizspriedumiem.

Mūzikla iestudējumu latviešu valodā pēc oriģinālās licences veidojuši režisors Ivo Ēnsalu (Igaunija), diriģents un muzikālais vadītājs — Normunds Vaicis, horeogrāfs — Alberts Kivlenieks, scenogrāfs — Aigars Ozoliņš un daudzi citi profesionāļi. Mūzikla iestudējumu producē «BT 1 Music».

Lomās: Artūrs Skrastiņš, Dita Lūriņa, Zane Dombrovska, Mārtiņš Egliens, Mārcis Maņjakovs, Elizabete Zagorska, Ieva Pļavniece, Jānis Paukštello, Harijs Spanovskis, Anna Šteina, Juris Gornavs, Dainis Gaidelis, Arvis Rekets, Linda Amantova (Anmary), Vineta Elksne, Linda Kalniņa (Lily), Juris Vizbulis, Marta Kukarane (Vanilla), Roberto Meloni, Kristīne Ozoliņa (Kristy), Markus Riva, Annija Zahovska, Maija Vidovska, Gatis Āboliņš, Edgars Janovs, Laura Polence, Uldis Siliņš, Alise Kante, Daumants Kalniņš un Eduards Šļaukstiņš.

«Mēs vēlamies radīt tik augstvērtīgu produktu, cik vien Latvijas apstākļos tas ir iespējams, tam nežēlojot nedz laiku, nedz līdzekļus. Šis grandiozais mūzikls ar savu izcili sarežģīto dramaturģisko un muzikālo materiālu, virtuozo horeogrāfiju, krāšņo scenogrāfiju un ļoti lielo iesaistīto cilvēku skaitu neapšaubāmi ir liels izaicinājums, taču profesionāļi, kuri strādā pie šīs ieceres realizācijas, ir ļāvuši sapnim kļūt par realitāti,» stāsta mūzikla producents Viesturs Tīle.

Deviņas «Vestsaidas stāsta» izrādes Ķīpsalas hallē notiks no 15. līdz 26. novembrim. Lai nodrošinātu vairāk nekā 400 kvadrātmetru lielās skatuves labu pārredzamību, zālē būs uzstādītas teleskopiskās skatītāju tribīnes un augstas kvalitātes lielie videoekrāni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu