Napoleona raksti nes līdzi nolādējumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ezotērikas speciālisti uzskata, ka pastāv «nolādētas» lietas, kuras izraisot nelaimi to īpašniekiem. Negatīvās iedarbības mehānisms nav zināms, taču tas aizskar cilvēku, kas atrodas pastāvīgā kontaktā ar šādiem priekšmetiem. Turklāt par šādu priekšmetu var kļūt pilnīgi jebkas.

Nesen Parīzē izsolē tika pārdoti unikāli vēsturiski dokumenti — imperatora Napoleona Bonaparta atmiņu rokraksta teksts un viņa testamenta melnraksts. Jaunie īpašnieki, kas vēlējās palikt inkognito, samaksāja par ieguvumu prāvu naudu — 133 tūkstošus eiro par visai īso testamentu un 250 tūkstošus par memuāriem, kaut tajos ir tikai 80 lappuses. Taču šķietami tik nesamērīgai cenai ir savs visai neparasts iemesls.

Pusi memuāru no imperatora diktēšanas ir pierakstījis maršals Bertrans un ģenerāļi Gurgo un Montolons. Dažus desmitus lappušu Bonaparts ir uzrakstījis ar savu roku, izmantojot spalvu un zīmuli, kad pēc sakāves pie Vaterlo otrreiz pameta troni un angļi Svētās Helenas salā turēja viņu gūstā.

Starp seno manuskriptu kolekcionāriem ir labi zināms divu līdzšinējo manuskripta īpašnieku, kuriem patika to lasīt un pārlasīt, bēdīgais liktenis. Vienam tika paralizēta labā roka, ar kuru viņš pāršķirstīja manuskripta lappuses. Otrs kļuva akls sakarā ar redzes nerva atrofiju, kaut arī bija vēl samērā jauns un visnotaļ vesels cilvēks. Kolekcionāri uzskata, ka tas izskaidrojams ar to, ka Bonaparta roku, ar kuru viņš rakstīja savus memuārus, «vadījis Sātans», tāpēc šīs lappuses ir kļuvušas par «lēnas iedarbības mīnu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu