«Vestsaidas stāstā» sestdien Skrastiņu nomainīs Vizbulis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BT 1

Vienā no pēdējām četrām mūzikla «Vestsaidas stāsts» izrādēm — 25. novembrī plkst. 12.00 — Artūru Skrastiņu Tonija lomā aizstās Juris Vizbulis. Šādu lēmumu mūzikla mākslinieciskā padome pieņēmusi, lai dienā, kad notiek divas izrādes, samazinātu slodzi galvenās lomas tēlotājam.

Galvenajā lomā Juris Vizbulis debitēja jau 17. novembra izrādē, kurā Artūrs Skrastiņš pārslodzes dēļ nevarēja piedalīties. Tonija lomu Vizbulis kā neoficiāls dublieris visu mēģinājumu laiku tika mācījies paralēli savai Lecīgā lomai.

Pēc šīs izrādes jaunais dziedātājs saņēma pozitīvas atsauksmes, kas arī bija pamats mākslinieciskās padomes lēmumam. Marijas lomu 25. novembra dienas izrādē atveidos Zane Dombrovska, Anitas lomā — Ieva Pļavniece, savukārt Lecīgo spēlēs Arvis Rekets.

Artūrs Skrastiņš uzsver, ka «Juris Vizbulis ir ļoti talantīgs mākslinieks un būtu grēks viņam nedot iespēju sevi pierādīt sarežģītajā Tonija lomā. Viņš ir profesionāls dziedātājs, tāpēc grūtās vokālās partijas viņam nesagādās nekādas problēmas.»

Savukārt Juris Vizbulis atklāj, ka, gatavojot lomu, ir daudz iespaidojies no Artūra Skrastiņa. «Artūrs ir viens no labākajiem aktieriem, no kura var ļoti daudz mācīties. Aizvietot Artūru, ko uzskatu par vienu no labākajiem aktieriem, man ir liels gods un atbildība,» stāsta Vizbulis.

Juris Vizbulis pašlaik studē vokālu Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī strādā par pasniedzēju Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā. Viņa muzikālajā biogrāfijā atrodamas lomas vairākos operu uzvedumos, dalība starptautiskos konkursos un pat Jēzus loma J. Ksisthova mūziklā «Ievainotais gans».

25. novembra vakara izrādē plkst. 18.00 Tonija lomā būs Artūrs Skrastiņš, Mariju atveidos Dita Lūriņa, Anitu spēlēs Elizabete Zagorska, bet Lecīgā lomā — Juris Vizbulis.

Mūziklu vēl var pagūt noskatīties četrās izrādēs Ķīpsalas hallē šajā nedēļas nogalē. Izrādes notiks 24. novembrī plkst. 19.30, 25. novembrī plkst. 12.00 un plkst. 18.00, kā arī 26. novembrī plkst. 12.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu