«t.A.T.u.» aizvainojušas invalīdus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Krievijas grupas «t.A.T.u.» dalībnieces kārtējo reizi iekūlušās pamatīgā skandālā. Muzikālā kolektīva pēdējais albums «Ļudi-invaļidi» («Cilvēki invalīdi»), kas tika izdots aptuveni pirms gada, pēkšņi piesaistījis cilvēku ar īpašām vajadzībām uzmanību. Invalīdi uzskata, ka albuma nosaukums ir aizvainojošs.

Krievijas pilsētas Komi atbildīgais par cilvēktiesībām Leonīds Vokujevs uzskata, ka dziedātājas ar dziesmas «Ļudi-invaļidi» tekstu publiski apvainojušas slimos cilvēkus. Pie Vokujeva vērsās vairāki Siktivkaras invalīdi, kas bija sašutuši ne tikai par dziesmas tekstu, bet arī par diska noformējumu, uz kura rakstīts: «Cilvēki invalīdi nezina, ko nozīmē būt cilvēkam. Viņi ir pakaļdarinājums, kas veidots uz cilvēka bāzes. Viņi nedzīvo, bet funkcionē. Viņu funkcijas aprakstītas mehānikas likumos un vēl ar četrām pazīmēm: cietsirdība, muļķība, skopums un nelietīgums.» Vokujevs atbalsta aizvainotos invalīdus un ir pieprasījis Maskavas prokuratūrai, lai Juļa Volkova un Ļena Katina atbildētu par apmelojumiem un publiskiem apvainojumiem.

Lūk, kā radušos situāciju komentē pašas skandalozā dueta dalībnieces: «Kad strādājām pie albuma koncepcijas radīšanas, mēs vienu brīdi aizdomājāmies, vai neaizvainosim cilvēkus ar fiziskiem trūkumiem. Mēs nekādā gadījumā nedrīkstējām to pieļaut, tādēļ arī uzrakstījām «cilvēku invalīdu» skaidrojumu albuma bukletā. Skaidrs, ka domāti ir dvēseles invalīdi un citādi saprast dziesmas vārdus ir neiespējami. Pats vārds «invalīds» attiecībā uz cilvēkiem ar fiziskiem trūkumiem mūsu skatījumā ir nepieņemams — tas ir rupji un pazemojoši saukt cilvēku šādā vārdā, lai kas arī būtu noticis dzīvē.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu