Labākās zāles pret rudens depresiju — darbs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Tiem, kas strādā klasisku darba dienu, brīvajā laikā atliek noraudzīties tikai mēness apveidos pie debesīm, jo dienasgaisma paguvusi izčabēt, kamēr esi aizņemts darīšanās.

Labi vēl, ja saulesgaismu pagūsti pamanīt pa logu, bet citādi liekas, ka dzīvo pastāvīgā krēslas zonā. Ja nespēj pieņemt rudens noteikumus ar tumsu un slapjdraņķi, klāt ir grūtsirdība, kas dažkārt līdzi velk arī depresiju. Tiesa, laikus parūpējoties par sevi, iespējams no sezonālās līdzgājējas izvairīties.

Laikraksta «Vakara Ziņas» aptaujātās personas atzīst, ka labākās zāles pret to ir darbs un aizņemtība, kā arī mākslīgā gaisma un siltums lielās devās.

1. Darba terapija

Grūtsirdība? Tad jāvaicā, kad pēdējo reizi tīrījāt savu istabu, skapi un pagulti... Pamatīga izkustēšanās ar lupatu un slotu rokā gan no galvas izmēž sliktās domas, gan ienes mājoklī svaigumu un kārtību. Ar pilnu krūti var mesties arī maizes darbā — laiks paskrien nemanot, un beigu beigās esi laimīgs, ka vari krist gultā, daudz neprātojot par laiku.

2. Solārijs

Iedegums ir tikai viens, ko var gūt solārijā. Novērtēts, ka pēc sauļošanās galvā rosās labākas domas un miesā ieplūst tīksme. Tā organisms atlīdzina par to, ka ir piemānīts ar mākslīgo sauli.

3. Iepirkšanās

Ja vienā dienā esi ar mieru nopirkt divus apavu pārus, jaciņu un acis met arī uz mēteli, tad droši attaisnojies ar rudeni. Pārgalvīgas iepirkšanās pozitīvā ietekme uz pašsajūtu ir sen pierādīta, tāpēc nost ar pašpārmetumiem!

4. Skaistumkopšana

Savākšanās pēc vasaras izlaidības un uzmanības veltīšana ķermeņa sakopšanai ļauj apmānīt sevi ar domu, ka draņķīgais laiks domāts tieši tālab, lai beidzot pievērstos sev.

5. Sabiedriskā dzīve

Uzdzīve, teātru apmeklējums, ciemošanās pie draugiem vai pasēdēšana krodziņā. Patērzēšana vai emocionāls pārdzīvojums — ka tikai pozitīvas emocijas.

6. Siltās zemes

Ja ir nauda un laiks ceļojumam, sauli, protams, var meklēt nevis solārijā, bet gan kādā no siltajām zemēm.

7. Mājokļa pārkārtošana

Kaut arī zeme ar debesīm iet kopā, tomēr, ja tev ir mājīga istaba, kur patverties, šķiet, ka visas rudens nebūšanas iet secen.

8. Iemīlēšanās

Efektīvākais rudens sindroma uzveikšanas veids — rozā brilles, aiz kurām neeksistē nedz pirmā sniega žļurga, nedz saules trūkums.

9. Atklāsmju meklēšana

Ar vieglu drūmumu iespējams tikt pie jaunām atklāsmēm, tāpēc tumšo laiku iespējams uzlūkot kā iespēju garīgam briedumam.

10. Ārsta apmeklējums

Ja nekas no iepriekšējām deviņām pieredzēm nepalīdz, drošības labad aizejiet pie ārsta, jo nomāktībai, iespējams, nav nekāda sakara ar rudeni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu