/nginx/o/2018/07/14/9010484t1hfb3b.jpg)
Svētdiena ir īstais laiks, lai nesteidzīgi pagatavotu suši!
/nginx/o/2018/07/14/9010462t1h272b.jpg)
Suši ar tunci un gurķi
Nepieciešams
- 500 g suši rīsu
- 1 l ūdens
- 3 ēdamkarotes rīsu etiķa
- 2 tējkarotes cukura
- 0,5 tējkarotes sāls
- 10 suši nori lapas
Pildījumam
150 g svaiga tunča
1/4 svaiga gurķa (garā)
bambusa paklājiņš suši tīšanai
Pasniegšanai
vasabi pasta
marinēts ingvers
Sushi & Sashimi sojas
mērce
koka irbulīši
- Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā.
- Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!
- Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.
- Novieto nori lapu uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju. Bambusa paklājiņu ieteicams apklāt ar pārtikas plēvi, lai būtu vieglāk sarullēt.
- Samitrina pirkstus ūdenī un vienmērīgi uzklāj suši rīsus 0,5 cm biezā kārtā. ~ 2 cm no lapas augšējās malas atstāj neapklātu ar rīsiem.
- Sagatavo pildījumu – tunci sasmalcina, saspaida ar dakšu, gurķi notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
- Lapas apakšējā malā novieto pildījumu pēc izvēles – tunci un gurķa šķēlītes.
- Sāk rullēt suši. Rokām ir jābūt sausām. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz augšu un, pieturot pildījumu ar rādītājpirkstiem, rullē virzienā no sevis, cenšoties nori lapas tuvāko malu pārlikt pāri suši pildījuma vietai.
- Ar paklājiņa palīdzību un rādītājpirkstiem nolīdzina suši virsu, iegūstot kantainu formu. Ja vēlas apaļu formu, tad ar rādītājpirkstiem neuzspiež.
- Ar ļoti asu nazi sagriež suši sešās vai astoņās vienādās daļās. Suši galiņus noliek malā.
Suši kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar dabiski raudzēto sojas mērci, vasabi pastu un marinēto ingveru.
/nginx/o/2018/07/14/9010469t1h7274.jpg)
Suši ar garnelēm, Filadelfijas sieru un avokado
Nepieciešams
- 500 g suši rīsu
- 1 l ūdens
- 3 ēdamkarotes rīsu etiķa
- 2 tējkarotes cukura
- 0,5 tējkarotes sāls
- 10 suši nori lapas
Pildījumam
vārītas karaliskās
garneles, pa 2 katrā
rullītī
1/2 avokado
svaigais Filadelfijas siers
bambusa paklājiņš suši tīšanai
Pasniegšanai
vasabi pasta
marinēts ingvers
Sushi & Sashimi sojas
mērce
koka irbulīši
- Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā.
- Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!
- Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.
- Nori lapai nogriež 1,5 cm platu strēmeli. Novieto nori lapu uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju. Bambusa paklājiņu ieteicams apklāt ar pārtikas plēvi, lai būtu vieglāk sarullēt.
- Samitrina pirkstus ūdenī un vienmērīgi uzklāj suši rīsus 0,5 cm biezā kārtā. ~ 2 cm no lapas augšējās malas atstāj neapklātu ar rīsiem.
- Sagatavo pildījumu – garneles attīra no čaulām, avokado notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
- Lapas apakšējā malā uzziež svaigo sieru ~5 cm platumā un virsū kārto avokado un garneles.
- Sāk rullēt suši. Rokām ir jābūt sausām. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz augšu un, pieturot pildījumu ar rādītājpirkstiem, rullē virzienā no sevis, cenšoties tuvāko nori lapas malu pārlikt pāri suši pildījuma vietai.
- Ar paklājiņa palīdzību un rādītājpirkstiem nolīdzina suši virsu, iegūstot kantainu formu. Ja vēlas apaļu formu, tad ar rādītājpirkstiem neuzspiež.
- Ar ļoti asu nazi sagriež suši sešās vai astoņās vienādās daļās. Suši galiņus noliek malā.
Suši kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar dabiski raudzētu sojas mērci, vasabi pastu un marinētu ingveru.
/nginx/o/2018/07/14/9010476t1hebc5.jpg)
Suši ar krabju nūjiņām, gurķi un vasabi
Nepieciešams
- 500 g suši rīsu
- 1 l ūdens
- 3 ēdamkarotes rīsu etiķa
- 2 tējkarotes cukura
- 0,5 tējkarotes sāls
- 10 suši nori lapas
Pildījumam
10 suši krabju nūjiņas
1/4 svaiga gurķa
0,5 tējkarotes vasabi
bambusa paklājiņš suši
tīšanai
Pasniegšanai
vasabi pasta
marinēts ingvers
Sushi & Sashimi sojas
mērce
koka irbulīši
- Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā.
- Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!
- Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.
- Nori lapai nogriež 1,5 cm platu strēmeli. Novieto nori lapu uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju. Bambusa paklājiņu ieteicams apklāt ar pārtikas plēvi, lai būtu vieglāk sarullēt.
- Samitrina pirkstus ūdenī un vienmērīgi uzklāj suši rīsus 0,5 cm biezā kārtā. ~ 2 cm no lapas augšējās malas atstāj neapklātu ar rīsiem.
- Sagatavo pildījumu – krabju nūjiņas sagriež plānās strēmelītēs, gurķi noskalo, nosusina, notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
- Lapas apakšējā malā uzziež vasabi un virsū liek krabju nūjiņas un gurķa strēmelītes.
- Sāk rullēt suši. Rokām ir jābūt sausām. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz augšu un, pieturot pildījumu ar rādītājpirkstiem, rullē virzienā no sevis, cenšoties tuvāko nori lapas malu pārlikt pāri suši pildījuma vietai.
- Ar paklājiņa palīdzību un rādītājpirkstiem nolīdzina suši virsu, iegūstot kantainu formu. Ja vēlas apaļu formu, tad ar rādītājpirkstiem neuzspiež.
- Ar ļoti asu nazi sagriež suši sešās vai astoņās vienādās daļās. Suši galiņus noliek malā.
Suši kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar dabiski raudzētu sojas mērci, vasabi pastu un marinētu ingveru.