«Swedbank»: Ingrīda Blūma paliek «Hansabankā»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ilggadējā «Hansabankas» valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma, par kuru pēdējā laikā tiek runāts, ka viņa plāno aiziet no šīs kredītiestādes, paliekot «Hansabankā». Tā apgalvo «Swedbank» prezidents Jans Lidens.

«Mediji Latvijā ir tikpat slikti kā Zviedrijā,» komentējot runas par Blūmas aiziešanu no «Hansabankas», Lidens «Neatkarīgajai» teica «Swedbank» rīkoto kapitāla dienu laikā Zviedrijā. Viņš esot dzirdējis, ka Latvijas medijos rakstīts par Blūmas iespējamo aiziešanu no amata un pāriešanu, pēc Lidena teiktā, uz «citu zviedru uzņēmumu» - «Lattelecom» (jāpiebilst gan, ka kontrolpakete šajā uzņēmumā joprojām pieder Latvijas valstij). Lidens Blūmu raksturoja kā vislabāko Latvijas baņķieri un stingri uzsvēra: «Ingrīda paliek «Hansabankā"!»

Savukārt «Hansabankas» grupas valdes priekšsēdētājs Erki Rāsuke vis neizteicās tik pārliecinoši. Arī viņš pasmējās, ka mediji raksta visu ko, taču attiecībā uz jautājumu, vai Blūma tiešām negrasās pamest «Hansabanku», Rāsukle vien noteica, ka tas jājautā Blūmai.

Jāpiebilst, ka Blūma 18. novembrī saņēma gadskārtējo «Ekonomistu apvienības 2010» Spīdolas balvu par ieguldījumu ekonomikā, brīvā tirgus attiecību paplašināšanā. Savukārt «Hansabankas» īpašnieku «ForeningsSparbanken» («Swedbank») valde 25. aprīlī gada kopsapulcē piedāvāja mainīt mātesuzņēmuma nosaukumu uz «Swedbank», kas ir bankas starptautiskais nosaukums kopš 1983. gada. Tajā pašā laikā Baltijas valstīs «ForeningsSparbanken» bankām joprojām būs «Hansabankas» nosaukums, jo tas esot iedzīvotājiem kļuvis ļoti labi atpazīstams un ar labu reputāciju. «Hansabank» grupa vienīgā visā Baltijā kopš oktobra lieto logotipu kopā ar «Swedbank» nosaukumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu