Sākusies kolektīvo medību sezona (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.oktobrī sākās kolektīvo medību sezona. Daudzi mednieku kolektīvi izmantoja iespēju atklāt sezonu jau pirmajā oktobra sestdienā – šoreiz tas bija 2.oktobrī.

Pagājušajā sestdienā medībās devās arī mednieku kluba "Pārupe" mednieki. Kluba vadītājs Andris Graumanis stāsta, ka mednieki kopīgi devušies uz vēlēšanu iecirkni, lai nobalsotu, un tad – prom uz mežu. "Medībās šoreiz devās 29 vīri. Šajā gadā mūsu klubam ir piepulcējies klāt arī jauns mednieks, kuram nupat palika tikai 18 gadu, arī pagājušajā sezonā mums nāca klāt divi jaunie mednieki – tādējādi varam teikt, ka mūsu rindas arvien papildinās," stāsta A.Graumanis. Viņš piebilst, ka mednieki pa vasaru jau bija noilgojušies pēc kolektīvajām medībām. "Mums katras medības ir svētki, taču sezonas atklāšanas medības vienmēr ir īpašas," atzīst kluba vadītājs. Tāpēc mednieki ir vēl jo priecīgāki, ja medībās smaida arī veiksme – tā notika arī šoreiz. "Varam teikt, ka mums pirmās medības bija ļoti veiksmīgas. Jānim Glavānam izdevās nomedīt aļņu bulli, savukārt Sergejam Zujam – staltbriežu bulli," atklāj A.Graumanis. Nākamajās medībās šis kolektīvs dosies nākamnedēļ.

Medniekiem - pacilāts garastāvoklis

Veiksmīga kolektīvo medību sezonas atklāšana bijusi arī medniekiem Lejasciema pusē. "Dūres gala mednieki nomedīja aļņu bulli un aļņu teļu – veiksmīgais mednieks bija Artis Petruss, savukārt Sudala pusē medību dieviete uzsmaidīja Rolandam Puidzem, kurš arī nomedīja aļņu teļu," stāsta  mednieku kluba "Lejasciems" mednieks Jānis Naglis. "Diena bija ļoti jauka, medniekiem – pacilāts garastāvoklis un arī medības bija izdevušās."

Lai satiktos un būtu kopā

Pirmās kolektīvās medības izdevušās arī mednieku kluba "Skrauja" medniekiem. Kluba vadītājs Valdis Kramerovskis stāsta, ka izdevies nomedīt divus aļņus – aļņu bulli nomedīja Ainārs Vītols, savukārt aļņu teļu – Jānis Jermaševičs. "Prieks, ka jau pirmajās medībās mums smaidīja veiksme. Aļņu bullim bija skaisti ragi – žuburu daudz nebija, bet ragi bija simetriski," stāsta V.Kramerovskis. Viņš piebilst, ka uz medībām šoreiz bija ieradušies gandrīz visi kluba biedri. "Mednieki labprāt pulcējas uz kolektīvajām medībām, un tas notiek ne jau tik daudz medījuma dēļ, bet gan tāpēc, lai satiktos, parunātos, būtu kopā," saka kluba vadītājs.

Atliek uz 9.oktobri

Savukārt Litenes mednieku kluba mednieki kolektīvo medību sezonas atklāšanu ir atlikuši uz šo sestdienu. Kluba vadītājs Jānis Kļaviņš stāsta, ka tas darīts gan saistībā ar vēlēšanām, gan arī dodot iespēju vīriem vēl mājās padarīt nepieciešamos rudens darbus. "Laika doties medībās vēl pietiek, tādēļ bijām atturīgi. Taču uz pirmajām medībām parasti ierodas gandrīz visi kluba biedri. Visi ir nopietni gatavojušies kolektīvajām medībām, jo vasara parasti ir tāds klusāks laiks, ja nu vienīgi kāds dodas uz gaides medībām. Kā nu veiksies, kā neveiksies, taču 9.oktobris mums būs mazi svētki," saka J.Kļaviņš.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu