«Greenpeace» neatklāj, vai Rīgā protestēs pret kodolieročiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī drošībsargājošo iestāžu pārstāvji tika pieļāvuši, ka NATO sanāksmes laikā Rīgā ar kuģi varētu ierasties starptautiskās organizācijas «Greenpeace» pārstāvji, lai protestētu pret kodolieročiem, pašlaik nav informācijas, ka šādas protesta akcijas varētu notikt.

«Greenpeace» pārstāve Dona Metfilda neatklāja, vai organizācijas pārstāvji tiešām plāno ierasties Rīgā, jo organizācija nekad iepriekš nebrīdina par saviem protestiem. Tomēr viņa piebilda, ka «Greenpeace» īstenotā kampaņa pret kodolieročiem Eiropā jau iepriekš aicinājusi valstu vadītājus NATO sanāksmē Rīgā izmantot iespēju un spert pozitīvus soļus kodolieroču krājumu samazināšanas virzienā. Viņasprāt, NATO ir iespēja spert konkrētus soļus, lai izvairītos no kara un uzturētu mieru, atbrīvojoties no novecojušiem un bīstamiem kodolieročiem.

Savukārt Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs un NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes organizācijas biroja vadītājs Edgars Rinkēvičs iepriekš pieļāva iespēju, ka vides aktīvisti no starptautiskās organizācijas «Greenpeace» ieradīsies Rīgā. Rinkēvičs gan norādīja, ka oficiāls pieteikums no šīs organizācijas pārstāvjiem Rīgas domē nav saņemts.

NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes organizācijas biroja vadītājs uzsvēra, ka uz Rīgā notiekošo NATO galotņu sanāksmes laiku negaida lielu protestētāju vai atbalstītāju skaitu. Kopumā kārtību sanāksmes laikā Rīgā nodrošinās aptuveni 10 000 Latvijas un NATO drošībnieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu