Cukurs ir kaitīgs veselībai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc ekspertu domām, cilvēkam uzturā ir jālieto tik daudz cukura, lai ar tā palīdzību organismā nonāktu ne vairāk kā desmit procentu no visām dienas kalorijām.

Savukārt praksē ir pierādījies, ka viens amerikānis ikdienas normu pārsniedz par trim četrām reizēm. Diennakts norma vīrietim ir aptuveni 2400 kilokalorijas, bet maksimālais cukura daudzums nedrīkst pārsniegt 60 gramus dienā (12 tējkarotes). Sievietēm, kurām vidējā norma ir aptuveni 2000 kaloriju, maksimālā cukura norma būs vēl mazāka — 50 gramu (10 tējkarotes).

Kad eksperti runā par cukura lietošanas robežām, viņi ņem vērā arī «brīvo cukuru», ko satur gāzētie un rūgtie dzērieni, asas mērces, kūpinājumi un citi produkti. Pasaules veselības aizsardzības organizācija ir apspriedusi problēmu, kas saistās ar šā produkta lietošanas ierobežojumiem. Ja organizācijas rekomendācijas tiks ņemtas vērā, tad cukura lietošanas samazināšanās katastrofāli ietekmēs pieprasījumu pēc šā produkta. Pasaules pieprasījums pēc cukura var kristies pat līdz 20 miljoniem tonnām, kas ir zemāk nekā 2000. gada rādītājs. Redzams, ka mediķu nodomi ir visnotaļ nopietni, taču nesnauž arī «saldās indes» ražotāji. Cukura lobiji Pasaules veselības aizsardzības organizācijai jau ir paziņojuši par iespējamiem sarežģījumiem tās darbības finansēšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu