Putins trešdien varētu ierasties vizītē Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Iespējams, trešdien tūlīt pēc NATO sammita Rīgā varētu ierasties Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Kā formāls iemesls tiek minēta Putina vēlme apsveikt dzimšanas dienā Francijas prezidentu Žaku Širaku. To laikrakstam «Diena» apstiprinājuši vairāki neoficiāli avoti, reizē norādot, ka galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

Neoficiāli avoti «Dienai» pavēstījuši, ka Putina vizīti Latvijā rīkojot Valsts prezidentes kanceleja. Turklāt kanceleja esot uzstājusi, lai vizītes laikā Putinam notiktu saruna ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

Ja Krievijas prezidents ierastos Latvijā ātrāk, «Putins nozagtu sammitu», tādējādi ne vien mazinot tā nozīmību Latvijai, bet arī visai aliansei kopumā. To «Dienai» atzinuši vairāki analītiķi un diplomāti.

Turpretim britu presē atrodamas ziņas, ka Lielbritānijas premjerministram Tonijam Blēram trešdien NATO sammita laikā esot paredzēta tikšanās ar Putinu. Atsaucoties uz Blēra preses sekretāru, «The Guardian» ziņo, ka NATO sammita laikā Lielbritānijas premjerministrs Rīgā tiksies ar Putinu, lai kopā ar citiem ministriem runātu par dažādiem cilvēktiesību jautājumiem Krievijā. Šie jautājumi lielā mērā saistīti ar noindēto bijušo Krievijas spiegu Aleksandru Ļitviņenko, kurš pirms pāris dienām nomira slimnīcā Londonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu