Runas par Putina vīzīti Rīgā esot tikai baumas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Runas par Krievijas prezidenta Vladimira Putina iespējamo vizīti Rīgā, lai apsveiktu Francijas prezidentu Žaku Širaku dzimšanas dienā, esot tikai baumas, jo viņa ierašanās Latvijā neesot apstiprinājusies. Tā trešdien Latvijas Radio sacīja Valsts prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

<b>Putins trešdien varētu ierasties vizītē Rīgā</b>

Arī Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužņijs norādīja, ka Putins Rīgā neieradīsies, lai gan viņam bijusi personiska vēlme apsveikt Širaku dzimšanas dienā. LNT rīta raidījumā «900 sekundes» Kaļužņijs sacīja, ka pēc Krievijas un Francijas sarunām Putina vizīte tikusi atcelta.

Gan Kremlis, gan Francijas prezidenta pārstāvji norādījuši, ka šī vizīte Rīgā tik tiešām bijusi plānota, turklāt tā būtu Krievijas prezidenta neoficiāla viesošanās Latvijas galvaspilsētā. Atsaucoties uz Kremļa pārstāvjiem, krievu mediji ziņo, ka neoficiālajā vizītē Rīgā notiktu trīspusēja tikšanās ar Krievijas, Francijas un Latvijas prezidentu līdzdalību.

«Es vēlreiz varu apgalvot, ka šodiena 29.novembris ir tikai un vienīgi NATO valstu galotņu tikšanās, kas ļoti nozīmīga ir ne tikai Latvijas prezidentei, bet arī citu valstu līderiem. Tāpēc varu apgalvot, ka runas par iespējamo Krievijas prezidenta vizīti uz Rīgu ir baumas, kuras nav apstiprinājušās», sacīja Rozenberga.

Rozenberga uzsvēra, ka Latvijas pusei nevienā brīdī neesot bijusi tāda informācija, kas ļautu oficiāli apstiprināt Krievijas prezidenta vizītes iespējamību. Prezidentes kanceleja otrdien esot mēģinājusi skaidrot izskanējušo informāciju, tomēr apliecinājumu tai neesot izdevies iegūt.

Viņa piebilda, ka trešdien tiešām ir Francijas prezidenta Žaka Širaka 74.dzimšanas diena, kam par godu tikšot rīkotas nelielas svinības un Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir sagādājusi nelielu pārsteigumu Francijas kolēģim.

Tomēr runājot par iespējamo Putina ierašanos uz šīm svinībām Rozenberga sacīja, ka Latvija vienmēr ir deklarējusi, ka ir atvērta dialogam un ja kādu dienu Krievijas prezidents vēlas ierasties vizītē uz Latviju, tad viņš esot laipni lūgts.

Jau ziņots, ka iespējams, trešdien Latvijā ieradīsies Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Francijas prezidenta Žaka Širaka birojs otrdien paziņoja, ka Krievijas prezidents cer trešdien apmeklēt Latviju pēc NATO sanāksmes, lai piedalītos Francijas prezidenta 74.dzimšanas dienas svinībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu