Vīķe-Freiberga ar Blēru spriež par NATO un ES lietām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien NATO galotņu sanāksmes ietvaros tikās ar Lielbritānijas premjerministru Toniju Blēru. Šī saruna vērtējama kā ļoti nozīmīga un vēsturiska un tās laikā līderi apmainījās ar viedokļiem par būtiskākajiem NATO un Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumiem.

Sarunas laikā tika apspriesta NATO galotņu sanāksmes dienaskārtība – NATO miera misijas pasaulē, tajā skaitā Afganistānā un Irākā. Pārrunājot ar Eiropas Savienību saistītus jautājumus, abi līderi uzsvēra nepieciešamību turpināt apvienot pūliņus kopējās Eiropas Savienības ārpolitikas un drošības politikas, kā arī enerģētikas politikas jautājumos.

Sarunā tika minēta arī nesenā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vizīte Rīgā. Tonijs Blērs apliecināja, ka Lielbritānijas karaliene ir ļoti iespaidota par Latvijas apmeklējumu. Savukārt Latvijas prezidente uzsvēra, ka karalienes vizīte vēl ilgi paliks Latvijas tautas atmiņā.
Lielbritānijas premjerministrs atzinīgi novērtēja Rīgas NATO galotņu sanāksmes nozīmi NATO pārveides jautājumos, kā arī atzīmēja, ka Rīga ir ļoti skaita Eiropas valsts galvaspilsēta. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu