Iespēju uzaicināt Putinu ierasties Rīgā minējusi Vīķe-Freiberga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Francijas prezidents Žaks Širaks trešdien preses konferencē NATO sammita laikā sacīja, ka iespēju uzaicināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ierasties Rīgā minējusi Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Širakam trešdien ir 74.dzimšanas diena un tam par godu vakarpusē paredzētas vakariņas.

«Es nebiju tas, kurš nāca klajā ar šādu ierosinājumu. Putins man laipni darīja zināmu, ka vēlētos apsveikt mani dzimšanas dienā, un tas mani ļoti aizkustināja un saviļņoja. Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga minēja iespēju, ka varētu rīkot vakariņas,» preses konferencē sacīja Žaks Širaks.

Francijas prezidents norādīja, ka ar NATO sammitu saistītie ierobežojumi padarīja situāciju sarežģītāku un tādēļ tikšanās nebija iespējama. «Neesmu vakariņu rīkošanas organizators», teica Širaks. «Putina kungs teica, ka man piezvanīšot, lai tādā veidā atzīmētu manu dzimšanas dienu.»

«Es jau teicu savam labajam draugam Žakam Širakam, tā kā galotņu sanāksme notiek viņa dzimšanas dienā, ko viņš parasti svin privāti, un viņam nākas ziedot savu dzimšanas dienu, lai piedalītos galotņu sanāksmē, es mēģināju to kompensēt, uzdāvinot viņam dzimšanas dienas torti. Mēs tiksimies arī pusdienlaikā, un es biju gatava uzaicināt viņu vakariņās līdz ar visiem draugiem, ko viņš vēlētos uzaicināt. Bet, kā Jūs redzat, nekas tālāk nav noticis,» savā preses konferencē sacīja Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu