Shēfers: Rīgas samits ir attaisnojis cerības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shēfers ir pārliecināts, ka Rīgā notikusī alianses līderu sanāksme ir attaisnojusi iepriekš uz to liktās cerības. Shēfers preses konferencē atzina, ka šis samits bijis veltīts NATO transformācijai. Šo procesu vislabāk demonstrējot Eiropa, kas pēdējo desmit gadu laikā ir būtiski mainījusies, pateicoties kam alianses līderiem ir iespēja tikties Latvijā, kas tagad ir brīva un demokrātiska valsts.

Rīgas samita deklarācijā Latvijai izteikta pateicība par viesmīlību, uzņemot NATO valstu delegācijas. Tieši Latvijā, kuras iestāja NATO esot stiprinājusi drošību visā Eiroatlantiskajā reģionā un ļāvusi aliansei nonākt tuvāk pie tās mērķa - vienotas un brīvas Eiropas, NATO līderi ir vēlreiz apstiprinājuši nepieciešamo saikni starp Ziemeļameriku un Eiropu, uzverot vēlmi turpināt reformas aliansē.

Šīsdienas sanāksmes lēmumi apliecinot NATO spēju piemēroties 21.gadsimta situācijai. Samitā apstiprinātas vadlīnijas NATO reformām, ko plānots veikt tuvāko 10-15 gadu laikā.

Alianse vēlas efektivizēt tās operācijas un misijas, veikt investīcijas organizācijas spēju palielināšanā, kā arī veidot ciešāku sadarbību ar partneriem, nācijām ārpus NATO un citām organizācijām.

Nākamā NATO līderu sanāksme notiks 2008.gada pavasarī, kad tiks novērtēts sasniegtais progress un diskutēts par tālāko organizācijas darbību, tostarp paplašināšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu