Širaks: NATO jāveido ciešākas attiecības ar Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

NATO jāveido ciešākas attiecības ar Krieviju, trešdien preses konferencē pēc alianses galotņu sanāksmes Rīgā sacīja Francijas prezidents Žaks Širaks.

Runājot par alianses attiecībām ar trešajām valstīm, Francijas prezidents uzsvēra, ka ciešāk jāiesaista tās valstis, kuras vēlas sadarboties ar NATO konkrētos uzdevumos. Kopumā Francija atbalsta NATO militārās pielāgošanās procesu, kas tika aizsākts jau Prāgas sanāksmē.

Attiecībā uz Gruzijas iestāšanos NATO nekādi lēmumi Rīgas sanāksmē nav pieņemti, teica Širaks. Francijas prezidents norādīja, ka vēlmi iestāties aliansē izteikušas arī citas valstis, piemēram, Maķedonija un Albānija.

Runājot par situāciju Afganistānā, Širaks atzina, ka šī valsts panākusi milzīgu progresu ekonomiskajos un sociālajos jautājumos - izglītībā, veselības aprūpē un sieviešu tiesībās. Tomēr Širaks uzsvēra, ka Afganistānas ekonomiskajai attīstībai traucē ar narkotiku izplatību saistītie jautājumi. Afganistānas attīstībai ir nepieciešams atbalsts, piebilda Širaks.

Francija nepalielinās karavīru skaitu misijā Afganistānā. Patlaban Afganistānā dien 1100 Francijas karavīri.

Širaks norādīja uz visu NATO dalībvalstu apņēmību panākt misiju Afganistānā un Kosovā izdošanos. Francijas prezidents sarunās ar citām valstīm piedāvājis izveidot kontaktgrupu Afganistānas jautājuma risināšanai. Kontaktgrupas veidošanai tika dots mandāts NATO ģenerālsekretāram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu