Gruzija pateicas par Latvijas atbalstu demokratizācijas procesā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Gruzijas parlamenta spīkere Nino Burdžanadze trešdien tikšanās laikā ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu izteica lielu pateicību Latvijai un personīgi Valsts prezidentei par atbalstu un pieredzes sniegšanu Gruzijai demokratizācijas procesā, iedibinot un stiprinot tiesiskumu, efektīvu valsts pārvaldi, pilsonisku sabiedrību un citus būtiskus demokrātijas principus.

«Man ir liels gods būt Rīgā tik daudzu draugu vidū un pārstāvēt Gruziju. Liels paldies Latvijas prezidentei, parlamentam, valdībai un sabiedrībai, kas dažādos veidos izrādījusi solidaritāti un atbalstu Gruzijas ceļam. Mēs protam to novērtēt,» sacīja Burdžanadze.

Prezidenta preses dienestā informēja, ka sarunā tika pārrunāta Gruzijas izaugsme un sasniegumi ekonomiskajā jomā, tiesiskuma tālākā iedibināšanā un pretkorupcijas sfērā. Vīķe-Freiberga tikšanās laikā atzinīgi novērtēja Gruzijas demokratizācijas reformu gaitu. Prezidente uzsvēra, ka līdztekus NATO galotņu sanāksmei notikušās sabiedriskās diplomātijas aktivitātes ir iekļāvušas arī Gruzijas līdzdalību, kas mērķtiecīgi virzās uz NATO tālāku integrāciju.

Vīķe-Freiberga izteica gandarījumu par Rīgas NATO galotņu sanāksmē pieņemto deklarāciju, kas sniedz pamudinājumu Gruzijai un citām valstīm, kas tiecas uz NATO, turpināt iesākto darbu.

Pēc sarunas Latvijas Transatlantiskās organizācijas jauniešu grupas pārstāves Irīnas Ivaškinas klātbūtnē Valsts prezidente pasniedza Burdžanadzei vairākus albumus, kuros Latvijas jaunieši īpašā akcijā, solidarizējoties ar Gruzijas centieniem, ir savākuši vairākus simtus plaukstu nospiedumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu