Lai par savu CV nav jākaunas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Jāmāk reklamēt sevi pareizi un efektīvi.

CV (Curriculum Vitae) ir kā reklāma, darba ņēmēja vizītkarte, kura var gan piesaistīt potenciālā darba devēja uzmanību, gan neradīt interesi. «CV Market» direktors Vladimirs Korickis uzsver — rakstot CV, būtiska, bet diemžēl izplatīta kļūda ir kandidāta zināšanu, it īpaši valodas prasmju, dažādu iemaņu pārspīlēšana. Tomēr, sākot darba gaitas, mānīšanās nereti atklājoties, un tādējādi ātri vien var atkal iegūt bezdarbnieka statusu.

CV garums nav noteikts, tomēr V. Korickis iesaka nepārsniegt divas A4 formāta lapas. «Garākus CV darba devējs var neizlasīt. Pārāk detalizēti un plaši uzrakstīts CV var pat atbaidīt,» teic «CV Market» direktors.

CV pati svarīgākā sadaļa ir informācija par darba pieredzi. «Darba devējam ir svarīgi uzzināt, kādus pienākumus kandidāts ir veicis. Šajā sadaļā būtiski ir tos uzsvērt, minēt sasniegumus, iemaņas, informēt, ja cilvēks ir piedalījies kādos projektos,» stāsta V. Korickis. Lai arī CV jābūt pēc iespējas īsākam, tas neattiecas uz informāciju par darba pieredzi. «Rakstot par darba gaitām, nepieciešams iekļaut pēc iespējas vairāk ziņu. Nevajag nosaukt tikai iepriekšējās darbavietas, ieņemamos amatus, nostrādāto laiku. Obligāti jānorāda, kādus pienākumus kandidāts veica, piemēram, valūtas operācijas, preču pirkšanu un pārdošanu,» uzsver V. Korickis. Ja cilvēks strādājis, piemēram, desmit darbavietās, visas nav ieteicams norādīt, bet gan tās, kas ir visvairāk saistītas ar amatu, uz kuru persona kandidē. «Noteikti nevajag minēt visas darbavietas, ja tās mainītas pārāk bieži. Tas radīs negatīvu priekšstatu par cilvēku un darba devējam liks secināt, ka kandidāts neiedziļinās darba specifikā, bet meklē tikai labāk atalgotu darbu,» teic V. Korickis, piebilstot — kandidējot uz dažādiem amatiem, ir jāveido arī dažādi CV. «Piemēram, cilvēks piesakās uz mārketinga speciālista un grāmatveža amatu. Katram uzņēmumam jāsūta atšķirīgs CV. Katrā CV jāuzsver tie ieņemamie amati, iemaņas, kas ir saistīti ar darbības jomu, uz kuru kandidē,» stāsta V. Korickis.

Lai atvieglotu CV lasītāja darbu un palielinātu izredzes, ka personas CV tiks pamanīts starp citiem saņemtajiem, «CV Market» direktors iesaka — būtiskāko izcelt. «Šādu informāciju var rakstīt ar lieliem burtiem vai slīprakstā. Ieteicams lietot arī uzskaitījumu, jo tad CV būs strukturētāks, labāk pārskatāms,» norāda V. Korickis, atgādinot — CV ir lietišķs dokuments, tāpēc tam jābūt melnbaltam, nevis krāsainam.

Viņš arī uzsver — CV nav pieļaujami meli vai zināšanu, prasmju pārspīlēšana. «Ne visi darba devēji pirms pieņemšanas darbā kandidātu testē — vai CV norādītās iemaņas viņš patiešām ir apguvis. Bet, sākot darba gaitas, meli ātri atklāsies, piemēram, ja cilvēks būs sevi raksturojis kā lietpratēju darbā ar datoru, ar dažādām tā programmām, bet izrādīsies, ka zināšanas nav tik labas. Vai arī persona sevi raksturojis kā labu projektu vadītāju, bet izrādīsies, ka viņš pat savu darbu nemāk strukturēt,» teic V. Korickis. Svarīgi nepārvērtēt arī savas valodu prasmes. «Nevajag norādīt šādu formulējumu: rakstu un lasu ar vārdnīcas palīdzību. Tas liecina, ka cilvēks praktiski valodu nezina. Iesaku valodas prasmes novērtēt četros līmeņos: vājas, vidējas, labas un teicamas. Vajag arī norādīt, cik ilgi valodu jau māk un kad pēdējo reizi to lietojis,» uzsver «CV Market» direktors.

CV veidi

Nav neviena noteikta CV rakstīšanas tipa, kas būtu piemērots visiem gadījumiem. Tomēr ir vispārēji akceptēti noteikumi informācijas izcelšanai un organizēšanai vislabāk iespējamā veidā. CV ir trīs veidi: hronoloģiskais, funkcionālais un jauktais.

Funkcionālais. Ieteicams lietot šo tipu, ja kandidāts bijis ilgāku laiku bez darba, bieži mainījis darbavietas. Funkcionālajā CV netiek atzīmēti datumi, kā arī uzņēmumu nosaukumi, tas koncentrējas uz darba pieredzi un sasniegumiem. Cilvēka spējas un prasmes (ieskaitot izglītības ceļu) ir ievietotas CV sākumā, darbavietas un amati netiek uzsvērti un tiek atzīmēti tikai CV beigās.

Hronoloģiskais. Ir piemērots tiem, kuru darba gaitas ir bijušas stabilas un attīstība vienmērīga. Darba meklētāja darba pieredze ir izvietota virzienā no pēdējās darbavietas līdz pirmajai, uzskaitot datumus, darba pieredzi, uzņēmumus un uzdevumus. Šā tipa CV ieteicams lietot tad, ja persona turpina tajā pašā jomā, kurā darbojies līdz šim. To nav vēlams lietot, ja kandidāts ilgāku laiku ir bijis bez darba, kā arī tad, ja ir bijušas grūtības ar savu pienākumu izpildi un ir bieži mainījis darbavietas.

Jauktais. Ieteicams lietot šo formu gadījumā, ja darba gaitas ir attīstījušās stabili. Kombinētais rezumē ir līdzīgs funkcionālajam, kam pievienota darba vēsture. Tas sākas ar personas datiem, tālāk ir uzsvērtas īpašās darba prasmes, kas ir saistītas ar amatu, uz kuru kandidē. Pēc tam CV laideni pāriet hronoloģiskā formā, kur tiek uzskaitīts, kur, kā un kad attiecīgās prasmes tika apgūtas.

Vairākums darba devēju dod priekšroku hronoloģiskajai formai!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu