Kā <i>divkosīgie zuši</i> leišus uzveica

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DFE

Pagājušās nedēļas nogalē grupa «Double Faced Eels» piedalījās lietuviešu televīzijas spēlē «Nauji veidai — nauja kokybe» un uzveica pērnā gada Lietuvas «Eirovīzijas» dziesmu konkursa uzvarētājus grupu «UAB Music».

Raidījums, kurā sacenšas divas grupas ar savām dziesmām, tiek translēts tiešraidē, turklāt pēc katra raunda notiek skatītāju balsojums, kurā tiek noteikts raunda uzvarētājs.

Stāsta grupas solists Marka (gandrīz pilnībā saglabāts oriģinālais izteiksmes veids, nedaudz pielabojot interpunkciju un cenzējot atsevišķas frāzes :)):

«Ir svētdienas rīts. 7.30. Tāds kliedzošs modinātājs jebkuru gultā pierautu pie samaņas ar sajūtu it kā būtu nonācis 1985. gada obligātā karadienesta iesaukumā. Zuši kā nu kurais slempās augšā un ar ekstremitāšu pamata funkcijām devās pretī Viļņai.

10.00 — Latvijas un Lietuvas robežpunkts. Mēs nonācām brāļu tautas nacionālo valodu īpatnību varenībā. Ņemiet vērā, ka visur galā jāliek «-as», līdz ar to panāksiet pareizo efektu savstarpējā komunikācijā un sapratnes ziņā.

13.00 esam jau Viļņā. Darīt neko, jo ielas ir tik tukšas no auto transportu kursēšanas un cilvēku pārbīdes trotuāros, ka pat gribas skaļi lamāties, jo liekas arī «NATO samits» (zuši saka — «Sato Namitas») norisinās šeit.

16.00 soundčeks jeb mēģinājums pirms vakara uznāciena. Ko te daudz? Laižam uz vakara šovu!

20.55 pēkšņi atsprāgst grimētavas durvis, pa kurām ietešas iekšā korpulenta dāma ar tekstu — Gerai, gerai, kaut kas tur... un tad atkal tie vārdi ar galotnēm («-as»). Raidījuma producentes mīmika bija tāda it kā es būtu (cenzēts) un (cenzēts). Šovs sācies bez mums! Nezinu, varbūt viņiem nebija laiks jāpagriež pa 1h atpakaļ? Lai nu kā... Konkursa princips tāds pats kā «Dziesmu duelī» tikai — starp grupām.

Pirmais raunds. Skatuves slavas dēļus okupē lietuviešu disko «fanks» ar repa elementiem. Visu cieņu — basists bija gandrīz 2 m garš, tas bija viss, ko atceros no viņu uzstāšanās. Vēl tobrīd neērti jutāmies, varbūt tas bija uztraukums, varbūt nepareizs stringu izmērs. «DFE» — pirmais skaņdarbs. Esam gatavi nonest skatuvi un, ja vajadzētu, tad arī lietuviski izstāstītu pasaku par Sarkangalvīti, bet šoreiz tomēr ne — stāsts par «Dagmāru» («Jeniffer»). Pārsteidzošā kārtā pat lietuviešu fani zināja ne tikai angļu valodai dziedāt līdzi, bet pēc dziesmas pat latviski turpināja skandināt skaņdarba piedziedājumu. Tagad nepacietīgās 20 sekundes līdz brīdim, kad uz TV ekrāniem tiks parādīts tautas balsojums. 148 (LT) — 132 (DFE). Bāc! Šinī brīdī gribēju just vēlmi (cenzēts).

Otrais raunds. Sākam mēs. Nu ko — angliskā «Bikšu» versija par to, kā atstājam bikses Jūrmalā, manāmi lika sarosīties vecāka gadagājuma auditorijai, kas vēl PSRS laikā bija apmeklējuši Jūrmalu. Tā rezultātā balsojums bija mums labvēlīgs.

Trešais raunds. «Krokodils» — skaņdarbs, kurš pirms mūsu ierašanās Lietuvā bija vāļājies pa DC++ un vēl kaut kādā reklāmas rullītī. Šo skaņdarbu spēlēt ir tāpat kā ēst frikadeļu zupu — nekad nezini, kas frikadelei mugurā. Normāli. Sekundes rit, rit, rit, un ehhhhh... uzvara. Šobrīd rezultāts ir 2:1 LV labā!

Ceturtais raunds. Uzvaras gadījumā nosolāmies apēst tik daudz mīkstās lācīšu konfektes, lai mūs vēderos būtu visa Mendeļējeva tabula. Jā, un politiskais gājiens, lietuviski novēlot visiem «GERAI!» mums atnesa zināmu cieņu un stabilitāti. Uzvara! 3:1!

Piektais raunds un... Skaņdarbs no topošā albuma «Konfekte». Jāteic, īsākais mūsu repertuārā — 1 minūte, 40 sekundes. Ar to pietika. 4:1!

Patīkams pārsteigums bija redzēt studijā arī apmeklētājus ar mūsu nācijas sarkanbaltajiem karodziņiem. Pilnīgi sirds sažņaudzās!

Uzvara šinī grupu duelī mūs ierindoja 5. vietā no astoņām esošajām mūsu apakšgrupā. Šī bija izšķirošā cīņa par palikšanu TV šovā. Kopā TV spēlē piedalās 16 ansambļi, un 1. vietas ieguvējs noskaidrosies tikai 2007. gadā. Uzvarētājs balvā saņems iespēju piedalīties realitātes šovā — «izdzīvotājs» :) (joks)! Mēs, DFE, pagaidām labāk būsim novērotāji!

Mājupceļš jau bija saistīts ar solītajiem gumijas lācīšiem, kā dēļ pamodāmies tikai Rīgā... Šobrīd visiem smaids kā arbūzs! Un gatavojamies nākamajam Lietuvas koncertam, kas būs jau 16. decembrī.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu