Ko Ziemassvētkos darīt ar... mīļākajām?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Man liekas, ka Ziemassvētku tuvošanās rūdītāko ciniķi un galīgāko Grinču spēj padarīt... nu, Ziemassvētku tuvošanās mūs visus padara par mazliet jaukākiem, tīrākiem cilvēkiem. Mēs vismaz cenšamies. Kaut kādas tādas labas domas ir gaisā, izteiktas un neizteiktas apņemšanās Ziemassvētku garā...

Pirmā janvāra apņemšanās ir striktas un skarbas, un tādas — vai nu tagad, vai nekad! Bet Ziemassvētku apņemšanās ir tādas sapņainas un neobligātas, mīļas un pūkainas... Piemēram...

Es būšu labāka. Pret visiem.

Es būšu labāka mamma, meita, sieva, mīļākā...

Opiņā, te arī sākas tāds mulsuma brīdis.

Lieldienas, svētdienas un citas brīvdienas — tas ir sīkums. Kaut kā jau jāpārdzīvo, tas piederas pie lietas un kalendāra. Bet ko lai dara ar mīļākajiem un mīļākajām Ziemassvētkos?
Ir taču teikts — dalies mīlestībā, vai ne?

Dilemma. Jo visu gadu tu netraucēti vari dalīties mīlestībā, un te pēkšņi... Ir neticami un kaut kā pat mazliet aizvainojoši, ka Ziemassvētki, šie īstas mīlestības un prieka svētki, izrādās... izrādās visnepiemērotākie mīlestībai. Es domāju, mīlestībai ārpus ģimenes.

Jo nekas nav stulbāks, kā sagaidīt Ziemassvētkus atšķirtībā no cilvēka, kuru tu mīli.

Es iedomājos, cik gan daudzās ģimenēs šogad ģimenes tēvs savā ģimenes lokā uz brīdi iedomāsies par savu mīļāko. Starp citu, varbūt arī neiedomāsies. Nē, var jau būt, ka būs pat tik drosmīgs un slepus piezvanīs! Pa ceļam uz veikalu. Vai no mazmājiņas.

Es iedomājos, cik daudz mīļāko savā vientuļajā Ziemassvētku naktī domās par savu mīļāko. Kā viņš tur tagad, ģimenes lokā. Vai domā par mani? Re, telefonu uzdāvināja. Varbūt piezvanīs?

Ziemassvētki ir īsti mīlestības svētki, un nav labāka laika, kad izšķirties mīļākajiem un mīļākajām. Jo Ziemassvētki kā nekas un kā neviens noliek eglīti ar ļoti asām skujām uz robežas, kuru nebūs pārkāpt. Noliek eglīti un vēl izrotā.

Jābūt pilnīgai idiotei, lai pavadītu Ziemassvētkus vienai pašai, noliktu Ziemassvētku dāvanas savam precētajam mīļākajam zem eglītes un cerētu, ka viņš, aizelsies no steigas un slepenības kaifa, atskrietu savākt savas dāvanas un savu seksu pāris dienas pirms Jaunā gada.

Es esmu tā darījusi. Tāpēc man ir visas tiesības tā teikt.

Nav bēdīgāka un nav labāka laika izšķirties kā Ziemassvētki.

Bet Ziemassvētki ir mīlestības laiks, un tā gribas dalīties mīlestībā. Tā gribas dalīties mīlestībā.
Visiem. Pat Grinčam. Pārgurušām ģimenes mātēm. Svētku stresa izbaidītām ģimenēm. Un mīļākajām arī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu