Par krupjiem, princi un seksu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Nesen kādā grāmatā izlasīju pikantu parafrāzi par vardes bučošanas tēmu: «Sievietei reizēm jānokniebjas ar vairākiem krupjiem, kamēr satiek īsto princi...» Vai slikts sekss ir tikai neveiksme vai arī vērtīga pieredze?

Labs vai slikts sekss?

Katram no mums ir sava seksuālā pieredze — gan labāka, gan sliktāka, gan pavisam slikta, gan lieliska... Atceros, kādreiz ar draudzenēm spēlējām tādu atklātības spēli, un tad viens no jautājumiem noteikti bija: sliktākais sekss tavā dzīvē?

No vienas puses, sliktu seksu gribas pēc iespējas ātrāk aizmirst — kā jau visas kļūdas, neveiksmes un vilšanās. No otras puses, varbūt slikts sekss var būt arī pieredze?

Un galu galā, ko vispār nozīmē labs vai slikts sekss? Varbūt te ir tāpat kā ar gaumi? Kas vienam slikts, otram labs? Piemēram, kas vienam ir lielisks, neaizmirstams un tātad izcils sekss (piemēram, visa nakts misionāru vai sunīšu, vai vienalga kādā pozā, tam patiesībā nav nozīmes), otram šķiet garlaicības kalngals un tātad slikts sekss... Un tamlīdzīgi.

Arī pati esmu lietojusi šos apzīmējumus, runājot ar draudzenēm: «Mums bija ļoti labs sekss.» Vai arī: «Sekss ar viņu bija šausmīgs.»

Ja mazliet paanalizēju, saprotu, ka patiesībā ir diezgan grūti izdomāt, kā tad salikt pa plauktiņiem slikto un labo seksu. Protams, ir jau dažas lietas, kas pārsvarā nesajūsmina nevienu (piemēram, ja vīrietis gultā uzvedas kā Ņujorkas maratonā — ātrumu un sviedru nozīmē, un tamlīdzīgi), tāpēc par tām vispār nav vērts runāt.

Esmu bijusi kopā ar vīrieti, kurš bija tik maigs un delikāts, ka lūdza man atļauju ne tikai pirms katra apģērba gabala novilkšanas, bet arī — nesmejies tikai — pozu mainot. Izklausās tracinoši, un man taču patīk tādas spēcīgākas personības visās nozīmēs. Tad kāds tur prieks no seksa, ja tev visu laiku prasa atļauju kā mammai vai skolotājai. Bet sekss bija lielisks. Maigs, kaislīgs, izsmalcināts.

Esmu bijusi kopā ar vīrieti, kurš ir pilnīgi citāds, tāds mežonīgs un, es pat teiktu, paraupjš. Un sekss bija lielisks.

Man ir bijusi arī citāda pieredze. Kad sekss bijis tik maigs, ka es esmu gandrīz aizmigusi, pirms kāds no mums abiem sasniedza galotni. Un ir bijis tik brutāls sekss, ka pēc tam pāris nedēļas nevar rādīties sporta klubā, jo mazliet jau tā kā neērti rādīt savus zilumus. It kā jau kaislīgi apstrādāta sieviete, vai ne, bet sekss bija šausmīgs.

Un ir bijis sekss, kad visam šķietami jābūt kārtībā, bet nav. Tu jūties saspringta, nomākta, vainīga un vēl kaut kā... Nākamajā rītā pēc seksa ar kādu modeļa tipa vīrieti atzinos pāris draudzenēm e–pastā: «Šausmīgākais sekss manā dzīvē!»

Protams, viņa sagribēja zināt, kāpēc, un prognozes bija ļaunākās: impotents? Tomēr homoseksuāls?

Nu nē taču, viss bija kārtībā! Saņēmu vispārējo viedokli: «Kaza, nokļuvusi gultā ar seksa dievu, bet nespēj to izbaudīt.»

Varētu domāt, ka pasākumu sabojāja mani kompleksi. Jo es neesmu modeles tipa sieviete. Tomēr nē — uzskatu, ka esmu brīnišķīga, īpaši tumsas aizsegā, un arī mans partneris nerimās to atkārtot. Es, vai zini, esot, īsts dārgums un retums, tā, lūk!

Bet kas tad par vainu? Nebija lielās mīlas? Tas ir diezgan labs iemesls, lai sekss neizdotos. Tomēr arī tas nav arguments, jo kurš gan vienas nakts sakaros meklē lielo mīlu, tā ir divu pieaugušu cilvēku rotaļa, un viss. Un galu galā bijuši arī tādi vienas nakts sakari, pēc kuriem es lidoju, jo sekss ir bijis lielisks un neko citu vairāk nevajag! Pilnai laimei vēl tikai izstāstīt draudzenēm visus sīkumus pirmajā izdevīgajā kafijas pauzē.

Tikko man ienāca prātā, ka, iespējams, labākais sekss manā dzīvē bijis tad, kad man nav gribējies par to teikt nevienam. Kad vienkārši gribējies paklusēt un saglabāt šos brīžus tikai «savā arhīvā». Vai vēl labāk — pie pirmās izdevības atkārtot.

Un te nav nekāda sakara ar pozām, paņēmieniem, izskatu, kaisli... Tam, ĻOTI IESPĒJAMS, ir sakars ar mīlestību. Bet reizēm — būšu godīga, reizēm — tā nav arī mīlestība, kas tevi noved otra cilvēka gultā. Ķīmija, laikam jau ķīmija mūsu starpā nosaka visu... Kā tu domā?

Vai nu labākais — vai nekāds!

Kā parasti, man šķiet, ka te varētu būt tā — cik cilvēku, tik viedokļu. Tāpēc aprunājos ar savām labprātīgajām ekspertēm.

Pirmām kārtām gribēju zināt, vai gadījumā kādā dzīves brīdī neesmu, es atvainojos, pārkniebusi jēgu un zaudējusi visas pēdējās morāles normas un cieņas paliekas. Jo kuram gan nav zināms, ka ideālajam seksam vajadzētu būt kopā ar ideālo un mīlēto, un, vēlams, vienīgo partneri...
Un uzzināju, ka ne, pasaulē nekas nav mainījies, ka, PROTAMS, visas sievietes — teiksim tā, lielākā daļa, jo kādas gan man tiesības runāt par visām, — sapņo par ideālo seksu ar Lielisko vīrieti. PROTAMS, ideālajā variantā jūs abi esat neprātīgi un uz mūžu iemīlējušies viens otrā un jums ir fantastiskākais sekss pasaulē, viss ir skaisti kā filmās vai reklāmās par šampūniem un veļas mīkstinātājiem.

Bet... Bet mēs visi zinām, ka dzīvē var gadīties visādi. Kad mīlestības vietā ir kaisle, iekāre, interese, izsalkums, izmisums, divi šampanieši (es domāju, pudeles)... Labā ziņa gan ir tā, ka seksa partnerus atšķirībā no daudz kā cita mēs savā dzīvē varam izvēlēties. Un cerēt, ka sekss būs lielisks.

«Ja man nešķiet, ka sekss būs labākais manā dzīvē, es vispār uz to «neparakstos»,» apgalvo mana draudzene Līga. «Vai nu izcils — vai nekāds! Protams, regulāri «aplaužos», bet man liekas, ka, ja tu jau sākumā pieļauj, ka diez kas nebūs, tad... Tad kāda velna pēc sevi pazemot un kaut ko vispār sākt?»

Manai draudzenei Agnesei ir pieredze, kāda, iespējams, ir vēl kādai. Viņai ir vīrietis, kuru viņa mīl. Un kurš mīl viņu. Un viņai ir mīļākais. Viņa viņu... nu, kā lai to pasaka, arī mīl? Nu jā, skaidrs, ka ir jūtas. Bet vīrietis ir viņas Lielā Mīla, un nekāds mīļākais to neaizstās. Taču... ar šo mīļāko viņai ir fantastisks sekss. Ar Lielo Mīlu arī ir. Sekss. Maiguma un uzticēšanās pilns. Divu dvēseļu saplūsme, ne sekss. Bet...

Agnese saka: «Es viņu mīlu, taču gultā viņš mani neuzvelk, es nezinu, kas tas ir. Bet tas otrs... Fan–tas–tisks sekss, vienkārši fantastisks, kā narkotika. Nu nespēju es no tā atteikties.» Protams, es uzreiz jautāju Agnesei, ko tad viņš TĀDU dara, lai sekss būtu fantastisks. Un uzzinu, ka patiesībā neko TĀDU viņš nedara un, starp mums runājot, tā pārsvarā ir misionāru poza, un tādā garā. «Tu padomāji, ka viņš mani ieper vai piesien pie gultas ar rozā rokudzelžiem?» sasmejas Agnese. «Laikam jau seksa formulu tev nevarēšu pateikt!»

Droši vien arī labam seksam, tāpat kā mīlestībai, definīcija vēl nav izdomāta. Un izskatās, ka Lielā Mīla nav vienīgais priekšnosacījums Fantastiskam seksam. Kas tad? Tiešām ķīmija?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu