Japāņi slimo ar «Parīzes sindromu»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Desmitiem japāņu tūristu katru gadu pēc Parīzes apmeklējuma vēršas pēc psihiatra palīdzības. Šogad Japānas vēstniecība Parīzē uz dzimteni ir nosūtījusi vismaz četrus tūristus.

Šo tūristu skaitā bija divas sievietes, kuras apgalvoja, ka viņu viesnīcas numuru noklausās un pret viņām tiek rīkota sazvērestība. Tāpat palīdzība bija vajadzīga japānim, kurš bija pārliecināts, ka ir Saules karalis, un sievietei, kura domāja, ka viņai uzbrūk mikroviļņi. Fenomens, ko sauc par «Parīzes sindroms», pirmo reizi aprakstīts 2004. gadā.

Psihologi apgalvo, ka ceļotāji ar vājiem nerviem var zaudēt izturību, kad priekšstats, kas viņiem izveidojies par konkrētu valsti, saduras ar realitāti. Japānas veikalos pircēji ir gandrīz kā dievi, bet Parīzē pārdevēji gandrīz nepievērš viņiem uzmanību. Cilvēki sabiedriskajā transportā izskatās drūmi, un visuresošie kabatzagļi pastiprina šīs izjūtas.

Stāsta Francijā dzīvojošā japāniete Aimi: «Mums Parīze ir sapņu pilsēta. Visi franči to uzskata par skaistu un elegantu. Taču, kad šeit ierodas japāņi, viņi redz, ka franču raksturs ir pilnīgs pretstats viņu raksturam.» Tas ir arī pamats psiholoģiskai krīzei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu