Jaunais «Pirelli» kalendārs sasniedzis arī Latviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Pirmdien Rīgā notika pasaulslavenā «Pirelli» kalendāra Latvijas prezentācija. Ceturto gadu pēc kārtas notikušā pasākuma viesi tika iepazīstināti ar reto 26 lappušu izdevumu, ko veidojis slavenais holandiešu fotogrāfu pāris Inese van Lamsvērde un Vinūds Matadins, kuriem pozēja piecas visvairāk cienītās un iemīļotās Holivudas aktrises Sofija Lorēna, Pēnelope Krusa, Hilarija Svanka, Naomi Vatsa un jaunpienācēja Lū Dilona.

Kopējā jaunā kalendāra tirāža ir aptuveni 30 tūkstoši eksemplāru, no kuriem 40 atceļojuši uz Latviju. Gandrīz visi kalendāri saskaņā ar tradīciju prezentācijas laikā tika dāvināti īpaši uzaicinātām VIP personām, no kurām daudzas ir labi pazīstamas plašākai publikai.

«Jau ceturto reizi mēs Latvijā prezentējam pasaulē pazīstamākā kalendāra jauno izdevumu. Tā kopējā tirāža katru gadu samazinās, un tas izdevumu padara vēl ekskluzīvāku un vērtīgāku. Uz Latviju sūtīto eksemplāru skaits saglabājas stabils, taču diemžēl visai pieticīgs. Tāpēc katru gadu mums nākas risināt visai grūtu uzdevumu — sagatavot to cienījamo cilvēku sarakstu, kam prezentācijā tiks pasniegts leģendārais izdevums. Pretendentu vienmēr ir vairāk nekā kalendāru. Mūs mierina apstāklis, ka Latvijas prezentācija kļuvusi par tradīciju, notikumu, kuru gaida ar lielu interesi. Un tas nozīmē, ka arī nākamajā gadā — mūsu pasākuma pirmajā jubilejā — kļūs zināmi jaunie «Pirelli» kalendāra īpašnieki!» uzsvēra kompānijas «Latakko» īpašnieks un direktors Jevgēņijs Kopilkovs. Atgādināsim, ka «Pirelli» kalendārs tiek dāvināts Latvijā pazīstamiem cilvēkiem, kuri devuši ieguldījumu valsts sabiedriskajā, kultūras, sporta un ekonomiskajā dzīvē, kā arī ««Pirelli» draugiem» — kompānijas «Latakko» un Itālijas riepu ražotāja darījumu partneriem konkrētajā valstī.

Saskaņā ar tradīciju, kuru «Latakko» stingri ievēro kopš 2003. gada, viens kalendārs tiek dāvināts valsts galvai, un vakar tas tika nodots Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai.

Prezentācijas laikā «Pirelli» 2007. gada izdevums tika pasniegts režisoriem Jānim Streičam un Dž. Dž. Džilindžeram, aktieriem Lilitai Ozoliņai un Jurim Žagaram, grupai «Prāta vētra», starptautiskā kinofestivāla «Arsenāls» prezidentam Augustam Sukutam, Latvijas Nacionālās operas direktoram Andrejam Žagaram, Latvijas 2006. gada čempionam futbola klubam «Ventspils», Itālijas vēstniekam Ferdinando Dzedzam, fotogrāfam Sergejam Kondrašinam, šefpavāram un restorāna īpašniekam Mārtiņam Rītiņam, uzņēmējiem Guntim Ķirsonam, Benitai Sadauskai, Mārim un Zaigai Gaiļiem, Jurim Bindem, Vitālijam Gavrilovam un vēl virknei sabiedrībā pazīstamu cilvēku.

«Pirelli» 2007. gada kalendāra ideja ir «Gulta un pieci stāsti». «Mēs esam istabā tikai ar gultu un palagu. Mēs vēlējāmies to uztaisīt cik vien iespējams personīgu un intīmu, it kā mēs taisītu attēlus ar draugiem,» sacīja fotogrāfe Inese vam Lamsvērde. Šis pilnīgi jaunais aktrišu attēlojuma veids krasi kontrastē ar parastajiem plašsaziņas līdzekļos redzamajiem piecu superzvaigžņu attēliem — no filmu pirmizrāžu sarkanā paklāja līdz glancēto žurnālu fotoattēliem un paparaci noķertajām bildēm. Pēnelope Krusa kalendārā parādās «liesmaina un jutekliska», Hilarija ir «tīrs, sparīgs un dabisks amerikāņu skaistums», Lū ir «eleganta un vēsa», Naomi ir «eleganta un izsmalcināta, pārstāvot britu perfektumu», savukārt Sofija Lorēna ir «superzvaigzne un leģenda».

Unikālais 2007. gada kalendārs iezīmē pagrieziena punktu — tajā nav spozmes, kas raksturoja iepriekšējos izdevumus. Notikusi atgriešanās pie filmēšanās laukuma vienkāršuma, stāstiem un agrīno 60. gadu fotogrāfijas — cilvēka personība valda pār pārējo uz vienkārša, neizpušķota fona.

Par «Pirelli» kalendāru

Pirmo kalendāru kompānija «Pirelli» izdeva pagājušā gadsimta 60. gadu vidū kā ekskluzīvu dāvanu saviem turīgajiem klientiem uz jaunā gada sliekšņa. Vairākos desmitos tūkstošu eksemplāru tirāžā izdotā kalendāra pamattēma vienmēr ir bijusi sievietes un viņas ķermeņa skaistums. Katru gadu «Pirelli» uzaicina kādu no pasaulē slavenākajiem fotogrāfiem realizēt savu šā skaistuma koncepciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu