Latvijā nogādāts ievērojams organizētās noziedzības pārstāvis Burnovs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien no Spānijas uz Latviju tika konvojēts ievērojamākais organizētās noziedzīgās grupas, kas nodarbojās ar narkotisko vielu nelegālo apriti un ieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu, līderis Valērijs Burnovs, portālu «Apollo» informēja Valsts policijā.  

Kopš 2004. gada Burnovs atradās arī starptautiskā meklēšanā.

2006. gada 7. novembrī, veiksmīgi sadarbojoties Valsts policijas (VP) un Spānijas tiesībsargājošo institūciju darbiniekiem, uz Eiropas apcietinājuma lēmuma pamata Burnovs tika aizturēts Spānijā. Aizturēšanas brīdī Burnovs mēģināja bēgt un, uzrādot viltotus personu apliecinošus dokumentus, centās maldināt policijas darbiniekus par savu personību.

Latvijā pret Burnovu ir celta apsūdzība par narkotisko vielu realizāciju un kontrabandu, ieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Līdz šim policijas darbinieki aizturējuši vairākus Burnova organizētās noziedzīgās grupas dalībniekus — 2003. gadā par narkotiku kontrabandu no Lietuvas policijas darbinieki aizturēja piecus Burnova noziedzīgās grupas dalībniekus, pie kuriem atrada un atsavināja 1394 gramus amfetamīna un 597 gramus metamfetamīna. Turklāt tika atklāts, ka Rīgas rajona Salaspilī kādā īrētā dzīvoklī noziedzīgās grupas dalībnieki glabāja ieročus un munīciju. Sankcionētas kratīšanas laikā dzīvoklī VP GKrPP ONAP darbinieki atrada un atsavināja piecus kilogramus plastīda, 400 gramus trotila, vienu karabīni, vienu mašīnpistoli, divus revolverus, sešas pistoles, divus paštaisītus ieročus, 835 dažāda kalibra patronas, 11 detonatorus, ieroču un sprāgstvielu detaļas. Pēc šā gadījuma Burnovs tika izsludināts meklēšanā, jo neatradās Latvijas teritorijā un, kā liecināja policijas rīcībā esošā informācija, slēpās Spānijā.

2005. gada jūnijā iepriekš aizturētajiem Burnova grupas dalībniekiem tiesa piesprieda astoņus gadus cietumsoda.

Turpinot operatīvos pasākumus, policijas darbinieki 2005. gada vasarā par narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju aizturēja vēl divus Burnova grupējuma dalībniekus. Tika atsavināti 967 grami metamfetamīna, 194 dažāda kalibra patronas, 78 grami heksogēna un izjaukta pistole.

Savukārt šā gada 22. martā par slepkavības mēģinājumu tika aizturēts vēl viens Burnova noziedzīgās grupas dalībnieks. Oktobrī Rīgā VP GKrPP ONAP darbinieki sadarbībā ar Muitas kriminālpārvaldes darbiniekiem par narkotisko vielu realizāciju lielā apmērā aizturēja vēl vienu Burnova grupējuma dalībnieku, kurš turpināja izdarīt noziegumus, lai gan bija sodīts ar nosacītu brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem. Vīrietis arī iepriekš bijis sodīts par identiskiem noziegumiem, kā arī par automašīnu zādzībām un to atdošanu īpašniekiem pret atlīdzību. Pie aizturētās personas tika atrasti un atsavināti 162 grami kokaīna, 19,7 grami marihuānas un 30 MDMA tabletes.

Kopumā kopš 2003. gada VP darbinieki sadarbībā ar citām tiesībsargājošām institūcijām aizturējuši 12 Burnova organizētās noziedzīgās grupas dalībniekus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu