Kargina dēlam uzdāvinājusi svešu un vēl ieķīlātu «Lambo»?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: about.com

Dzeltenā prese šonedēļ «atklāja», ka «Parex bankas» vadītāja pa pusei šķirtā dzīvesbiedre Tatjana Kargina savam deviņpadsmitgadīgajam dēlam Maksimam dzimšanas dienā esot uzdāvinājusi 150-200 tūkstošus eiro vērtu sporta automašīnu «Lamborghini Gallardo». Taču, ja tā, tad sanāk, ka baņķiera ekskundze dēlam uzdāvinājusi… gluži citam cilvēkam piederošu auto.

Lieta tā, ka ne uz Tatjanas Karginas (kura pati saka, ka patiesībā auto piederot «paziņām» un viņa šādu dāvanu dēlam vismaz pagaidām neesot pasniegusi), ne uz Maksima Kargina vārda nekāds «Lamborghini Gallardo» ar zīmīgo valsts numuru «2FLY» nemaz nav reģistrēts. Tiesa, dabā Latvijā tāds ekskluzīvs oranžs braucamais patiešām pastāv, taču… tas reģistrēts uz pilnīgi cita vārda.

Izrādās, šis «Lamborghini Gallardo» oficiāli pieder absolūti nepazīstamai kompānijai «Sventovit grupa», kuras koordinātes nav atrodamas pat nevienā telefona un adrešu uzziņu dienestā. Savukārt šīs kompānijas īpašnieki līdzīgās daļās ir 1960. gadā dzimušais Sergejs Osokins un 1971. gadā dzimušais Aleksandrs Osokins.

Tieši pēdējais kungs pēdējā laikā esot redzēts Tatjanas Karginas kompānijā, taču arī šis fakts neļauj apgalvot, ka abi draugi būtu nolēmuši uzdāvināt Karginu ģimenes «zelta jaunietim» lepno sporta auto. Lieta tā, ka šī automašīna tā īsti nepieder arī pašam Aleksandram Osokinam.

Jā, 2006. gada izlaiduma automašīna patiešām ir reģistrēta kā «Sventovit grupas» īpašums (pat norādot adresi – K. Valdemāra iela 77), taču lieta tā, ka, kā rāda «Lursoft» informācija, visa, itin visa «Sventovit grupa» par 6,58 miljoniem latu ir ieķīlāta «Aizkraukles bankā».

Cik zināms, šī milzīgā komercķīla ir saistīta ar kādu lielu nekustamā īpašuma projektu, par kuru pagaidām nekādas sīkākas informācijas nav – uzņēmuma pagājušā gada pārskatā lasāms tikai: «2005. gadā saimnieciskā darbība netika aktīvi veikta. (..) Plānots, ka 2006. gadā tiks turpinātas sarunas ar iespējamiem sadarbības partneriem, noslēgti līgumi un uzsākta aktīva saimnieciskā darbība».

Taču šķiet, ka jau pirms jauno projektu realizācijas Aleksandrs Osokins nolēmis sevi apveltīt ar dažādām nelielām dāvanām, kuru finansējuma avoti gan nav īsti skaidri saskatāmi, – kaut gan iepriekš viņš nekādā apjomīgā uzņēmējdarbībā nav manīts, šis kungs, kā rāda zemesgrāmatu informācija, tikai šā gada oktobrī par vairāk nekā 355 tūkstošiem latu iegādājies arī 0,23 hektārus zemes ar vairākām ēkām Lapmežciemā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu