Sadegušās cūkas aizvestas utilizācijai (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No svētdien nodegušās cūku fermas Dobeles rajona Tērvetes novada Dzelzaiņos utilizācijai jau aizvestas sadegušās gandrīz 600 cūkas, darbos palīdzējusi arī pašvaldība, kas gatava arī turpmāk savu iespēju robežās sniegt nepieciešamo atbalstu nelaimē nonākušajai saimniecībai.

Tērvetes novada domes priekšsēdētājs Edvīns Upītis Neatkarīgajai skaidro, ka jau pirmdien pašvaldībai atbalstu lūgusi ugunsnelaimē cietusī saimniecība un atbalsts sniegts. "Bija nepieciešams mirušās cūkas iznest no aizgaldiem, lai firma Reneta, kas nodarbojas ar dzīvnieku utilizāciju, varētu tās savākt. Tā kā to bija iespējams izdarīt tikai ar roku darbu, pašvaldība nodrošināja vairāku vīru palīdzību Dzelzaiņos, mirušo lopiņu iznešana un savākšana turpinājās līdz pat pusnaktij," tā E. Upītis.

Šobrīd pēc ugunsnelaimes teritorija mazliet sakopta, taču saimniecībai būs nepieciešams atbalsts. Novada domes priekšsēdētājs skaidro, ka jau nākamajā domes sēdē pašvaldība lems, kā atbalstīt zemnieku. "Mūsu gadījumā tā varētu būt finansiāla palīdzība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Esam jau lūguši zemnieku saimniecības īpašnieku līdz tam uzrakstīt domei iesniegumu," teic E. Upītis.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka vienā no Latvijas lielākajām cūku fermām svētdienas pēcpusdienā, visticamāk, ļaunprātīgas dedzināšanas dēļ izcēlās ugunsgrēks, kurā gāja bojā gandrīz 600 cūkas, radot saimniecībai zaudējumus 150 000 latu apmērā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu