Par kukuļa došanu ceļu policistam aizturēts Gatis Saknītis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ceturtdien Valsts policija aizturējusi uzņēmēju Gati Saknīti, kas mēģinājis piekukuļot Ceļu policijas darbinieku, turklāt savā automašīnā nelikumīgi glabājis ieroci, liecina «Apollo» rīcībā esošā informācija.

Valsts policijā apstiprināja faktu, ka ceturtdienas rītā uz autoceļa Rīga–Ainaži–Igaunijas robeža Ceļu policijas darbinieki par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu — atļautā ātruma pārsniegšanu — apturēja automašīnu «Toyota Land Cruiser», ko vadīja 1970. gadā dzimis vīrietis. Lai izvairītos no administratīvās atbildības un policijas darbinieki nesastādītu administratīvā pārkāpuma protokolu, vīrietis deva Ceļu policijas darbiniekam kukuli 40 latu apmērā. Notikuma vietā vīrieti aizturēja par kukuļošanas mēģinājumu. Pārbaudes laikā viņa automašīnas salonā policijas darbinieki atrada nelikumīgi glabātu ieroci, kas patlaban ir atsavināts un nosūtīts ekspertīzes veikšanai.

Kā portālam «Apollo» pastāstīja Saknīša advokāts Mārcis Miķelsons, automašīnā atrastais ierocis pieder Saknīša miesassargam. «Parasti Saknītis un viņa miesassargs pārvietojas vienā automašīnā, un  miesassargs tur iepriekšējā dienā ieroci bija aizmirsis. Aizturēšanas brīdī miesassargs atradās citā automašīnā,» norādīja Miķelsons.

Par šo faktu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas «Par kukuļdošanu», kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem. Pašlaik aizturētais atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā, un piektdien tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu