Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

2006. gada dārgākie šampanieši

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: hotwines.co.uk

Dzirkstošā dzēriena izgatavošanai vajadzīgi ievērojami līdzekļi, jo labākās vīnogu šķirnes tiek audzētas labākajos vīnogulāju laukos un tikai tik daudz, cik nepieciešams šampanieša ražošanai. Lieli tēriņi ir arī produkta glabāšanai, jo augstvērtīgam šampanietim jānostāvas piecus līdz desmit gadus. Taču iecienītā dzirkstošā dzēriena ražotāji savas produkcijas cenu nosaka ne tik daudz pēc tā izmaksām, cik pēc tirgus pieprasījuma.

Pirmo un otro vietu ieņem «Krug, Clos du Mensil» un «Bollinger Blanc de Noir» — pudele dzēriena maksā attiecīgi 750 un 500 ASV dolāru. Šie «burbuļūdeņi» ir unikāli, jo vīnogas to ražošanai audzē īpašos vīna laukos un stingri ierobežotā daudzumā. Šīs šampaniešu šķirnes jau sen ir iemantojušas popularitāti, un, par spīti visai augstajai cenai, noiets ir lielisks.

Trešajā vietā ir šampanietis «Rose», ko ražojusi kompānija «Dom Perignon». Pērn šo šampanieti īpaši bija iecienījuši jauni turīgi cilvēki, kuri daudz laika pavada klubos. «Dom Perignon» šampanietis maksā 400 dolāru, savukārt pudele jebkura cita «Rose» dzirkstošā dzēriena nemaksā vairāk par 170 dolāriem. Protams, šampanieša izgudrotāja vārdā nosauktais dzēriens ir elitārs, taču tik liela cenas starpība izskaidrojama vien ar populāro preču zīmi.

Ceturtajā pozīcijā atrodas šampanietis «Salon le Mensil» no «Blanc de Blanc» vīndariem, un tas maksā 300 dolāru, savukārt godpilno piekto vietu ieņem 1995. gada «Krug», kas maksā tikai 200 dolāru.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu