Saknītis uzskata, ka viņam grib atriebties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizdomās par kukuļa došanu policistam un ieroča nelikumīgu glabāšanu ceturtdien, 4.janvārī aizturētais Latvijas lielāko zemju īpašnieks Gatis Saknītis uzskata, ka pret viņu sāktais kriminālprocess ir Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes (ONAP) vadītāja Leonīda Bogdānova un advokāta Viktora Tihonova atriebība.

Viņaprāt Bogdanovs un Tihonovs atriebjas, jo pērn pavasarī viņš publiskojis slepus ierakstītu sarunu, kurā advokāts viņam stāsta par nepieciešamību dot kukuļus drošībsargājošajām iestādēm, lai panāktu uzvaru tiesā, sestdien vēsta laikraksts «Diena».

Uz sarunu pamata Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sāka kriminālprocesu, savukārt Zvērinātu advokātu padome joprojām atstājusi atvērtu jautājumu par Tihonova izslēgšanu no advokatūras.

Valsts policijas preses dienests Saknīša izteikumus par atriebību nekomentē, taču laikraksts atgādina, ka ONAP vadītāja Bogdanova vārds figurē vienā Saknīša un advokāta Tihonova sarunā.

Rīgas rajona tiesa aizdomās par kukuļa došanu policistam un ieroča nelikumīgu glabāšanu aizturētajam Latvijas lielākajam privātajam zemes īpašniekam Gatim Saknītim piektdien kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Ceturtdien Saknītis aizturēts, kas ar automašīnu «Toyota Land Cruiser» pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu uz Tallinas šosejas. Lai izvairītos no administratīvās atbildības un policijas darbinieki nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, vīrietis ceļu policistam devis 40 latu kukuli. Saknītis aizturēts notikuma vietā. Pārbaudes laikā viņa automašīnas salonā atrasts un atsavināts nelikumīgi glabāts ierocis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu