Pārlūkprogramma «Internet Explorer» pagājušajā gadā bija ievainojama 284 dienas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Washington Post» žurnālists Braiens Krebss, kas specializējies tehnoloģiju un datoru tēmās, pavēstījis, ka pagājušajā gadā pārlūkprogramma «Internet Explorer» kopumā bijusi ievainojama 284 dienas.

284 dienu laikā (vairāk nekā deviņi mēneši) internetā bija pieejami izmantojumi zināmām neizlabotām kritiskām ievainojamībām pārlūkprogrammā «Internet Explorer». 98 dienu laikā neparādījās labojumi ievainojamībām, kuras aktīvi ekspluatēja interneta krāpnieki, lai zagtu lietotāju personīgos un finansiālos datus.

Turklāt, kā atzīmē pētījuma autors, pārlūkprogrammai «Mozilla Firefox», kas ir «Internet Explorer» pamatkonkurente, pagājušajā gadā tika novērota cita aina — gada laikā novērots tikai viens līdzīgs gadījums, kad deviņu dienu laikā internetā eksistēja publicēts izmantojums, kuram nebija izlaists ielāps. Tomēr jāteic, ka summāri «Mozilla Firefox» bija atklātas divas reizes vairāk kritisku ievainojamību nekā pārlūkprogrammā «Internet Explorer».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu