Pret Saknīti sāk kriminālvajāšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Pret aizdomās par kukuļa došanu Ceļu policijas darbiniekam un ieroča nelikumīgu glabāšanu aizturēto uzņēmēju Gati Saknīti sākta kriminālvajāšana, portālam «Apollo» pavēstīja Saknīša advokāts Mārcis Miķelsons.

Prokuratūras preses centrs apstiprināja, ka Rīgas rajona prokuratūrā piektdien uzrādīta apsūdzība par 40 latu kukuļa došanu Ceļu policijas inspektoram, lai netiktu sastādīts administratīvais protokols par ātruma pārsniegšanu, vadot transporta līdzekli apdzīvotā vietā — Baltezerā. Saknīša vadītās automašīnas ātrums bija 67 km/h, liecina radara dati.

Uzņēmēja aizstāvis informēja, ka grozīts arī drošības līdzeklis — apcietinājums aizstāts ar sūtījumu saņemšanas adreses paziņošanu un aizliegumu izbraukt no valsts.

«Izmeklēšanas pirmais posms ir noslēdzies, policija lietas materiālus nodevusi prokuratūrai. Prokurors kā procesa virzītājs, iepazīstoties ar lietas apstākļiem, secinājis, ka Saknītis nav tik bīstama persona, lai atrastos apcietinājumā,» sacīja Miķelsons. «Šāds lēmums pieņemts, jo lielākā daļa pierādījumu lietā ir savākti, celta apsūdzība un šobrīd nav pamata uzskatīt, ka Saknītis varētu traucēt izmeklēšanai vai izvairīties no tās. Turklāt, vērtējot apcietinājuma piemērošanas iespējamību, izmeklēšanas tiesnese savā lēmumā atsaucas uz kriminālprocesiem attiecībā uz Saknīti, taču šie procesi ir izbeigti un iepriekšējā sodāmība dzēsta. Līdz ar to nav nepieciešamības lietot smagāko drošības līdzekli — apcietinājumu, » norāda prokuratūra.

4. janvāra rītā uz autoceļa Rīga–Ainaži–Igaunijas robeža Ceļu policijas darbinieki par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu — atļautā ātruma pārsniegšanu — apturēja  automašīnu «Toyota Land Cruiser», ko vadīja 1970. gadā dzimis vīrietis. Lai izvairītos no administratīvās atbildības un policijas darbinieki nesastādītu administratīvā pārkāpuma protokolu, vīrietis deva Ceļu policijas darbiniekam kukuli 40 latu apmērā. Notikuma vietā vīrieti aizturēja par kukuļošanas mēģinājumu. Pārbaudes laikā viņa automašīnas salonā policijas darbinieki atrada nelikumīgi glabātu ieroci, kas patlaban ir atsavināts un nosūtīts ekspertīzes veikšanai.

Kā portālam «Apollo» iepriekš stāstīja Miķelsons, automašīnā atrastais ierocis pieder Saknīša miesassargam. «Parasti Saknītis un viņa miesassargs pārvietojas vienā automašīnā, un miesassargs tur iepriekšējā dienā ieroci bija aizmirsis. Aizturēšanas brīdī miesassargs atradās citā automašīnā,» norādīja Miķelsons.

Par šo faktu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas par kukuļdošanu, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu