Nedēļas nogalē svinēsim Pasaules Veterināro dienu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atzīmējot Pasaules Veterināro dienu un Eiropas dienu, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) organizē struktūrvienībās atvērto durvju dienas un aicina visus interesentus aktīvi piedalīties pasākumos, kuri notiek no 25. aprīļa līdz 28. aprīlim.

Ar svētbrīdi Alūksnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā un Latvijas Veterinārārstu biedrības (LVB) Alūksnes nodaļas un pārvaldes karoga iesvētīšanu 27. aprīlī plkst. 12.00 Veterināro dienu pasākums sāksies Alūksnes pusē. Bauskas un Dobeles rajona veterinārārsti godinās savu bijušo kolēģu piemiņu, sakopjot viņu mūžīgās atdusas vietas. Bauskas speciālisti pasākuma otrajā daļā organizē diskusiju pie zivju dīķiem neformālā gaisotnē, jo taps ''''Veterinārārstu zivju zupa''''.

Skolu jauniešiem stāstīs par to, kā iegūt veterinārārsta profesiju, kādas iemaņas un prasmes nepieciešamas. To varēs uzzināt jaunieši, ierodoties Jelgavā, LLU Veterinārmedicīnas fakultātē 28.aprīlī, audzēkņi Krāslavas ģimnāzijā 27.aprīlī, kā arī Rēzeknē, Preiļu rajona Aglonā, Daugavpilī. Savukārt Talsu pamatskolas audzēkņi jau pieteikušies, lai klātienē vērotu, kā tiek organizēta veterinārās klīnikas mazo dzīvnieku prakse, un skatītos filmas par mājdzīvnieku pareizu turēšanu. Liepājas bērni piedalīsies zīmējumu konkursā, Aizkraukles rajona Valles pagasta bērni iepazīsies ar dzīvnieku novietni. Ar bērniem tiksies arī Jēkabpils rajona pirmsskolas izglītības iestādēs un skolās, Rūjienas sākumskolā un citviet.

Visus jautājumus - gan par dzīvnieku slimību diagnostiku, gan pārtikas un vides izmeklējumu iespējām - varēs uzdot PVD Nacionālajā diagnostikas centrā un tā reģionālajās laboratorijās 27. aprīlī, šeit atklās arī Ērika Oša asprātīgo karikatūru izstādi.

Atvērto durvju dienas notiek arī veterinārārstu prakses vietās. Īpaši plaši to organizē Rīgas rajonā, bet aizraujošas un gaidītas solās būt veterināro speciālistu tikšanās Jēkabpils, Jelgavas, Rīgas, Talsu, Liepājas, Limbažu, Madonas, Cēsu rajona veterinārajās klīnikās, PVD Rēzeknes, Daugavpils, Talsu un Tukuma pārvaldē. Veterinārārsti aicina gan savlaicīgi informēt par savu ierašanos, jo kāds steidzams izsaukums, kurā nepieciešama viņu palīdzība, var ieviest korekcijas tikšanās laikos.

Zemniekiem un dzīvnieku turētājiem rajonos paredzēti izglītojoši pasākumi. Interesentus tie pulcēs Preiļu rajona Silajāņos, Rušonā un Pelēčos, Valmieras rajona Kocēnos un vēl daudzviet citur.

Par savu profesiju valsts darbā strādājošie, kā arī praktizējošie veterinārārsti stāstīs reģionālajiem medijiem.

Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Mareks Samohvalovs sirsnīgi sveic visus savus kolēģus profesionālajos svētkos un novēl panākumus šajā grūtajā un tik vajadzīgajā darbā gan dzīvnieku veselības, gan pārtikas drošuma jomā. Viņš uzsver, ka atvērto durvju dienās laipni gaidīti būs visi interesenti, lai varētu labāk izprast un novērtēt veterinārārstu ikdienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu