Saknītis izpārdevis īpašumus Uļmanam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Kamēr skandalozais miljonārs Gatis Saknītis otrdienas presei izlielījies, ka dolāru izteiksmē jau esot kļuvis par miljardieri, viņa pagājušā rudens lielākie darījumi rāda, ka patiesībā uzņēmējs pērn bijis pamatīgā apgrozāmo līdzekļu trūkumā un aizrautīgi izpārdevis īpašumus.

Uz to, ka Saknītim pērn bijis brīdis, kad nauda bijusi ārkārtīgi nepieciešama, rāda darījums par 2,52 miljoniem latu: par šādu summu kompānijas Mono lielākais īpašnieks Mihails Uļmans no uzņēmējam pastarpināti piederošās SIA «GS Nekustamie īpašumi» iegādājies 185,9 hektārus zemes Sējas pagastā.

Vienlaikus cita ar Saknīti saistīta kompānija – SIA «Aģentūra GS» ir apņēmusies gada laikā no Uļmana atpirkt pārdotos zemes gabalus par tādu pašu cenu, savukārt Uļmans divu gadu laikā bez Saknīša rakstiskas piekrišanas nedrīkst zemi «atsavināt, dāvināt, sadalīt vai veikt citas darbības, kas samazina vai var samazināt nekustamā īpašuma vērtību un apgrūtināt ar lietu tiesībām».

Kopumā Saknītis, pateicoties Uļmana biezajam naudas makam un iespējām kreditēties Latvijas bankās, pērn ticis vismaz pie 7,3 miljoniem latu. Par 2,64 miljoniem latu viņš (precīzāk – SIA «GS Nekustamie īpašumi») Uļmanam pārdevis 49,7 hektārus zemes Sidrabenes pagastā, bet vēl par 2,16 miljoniem Mono multimiljonāra īpašumā nonākuši 43 hektāri Ādažu novadā, kas iepriekš piederēja SIA «Aģentūra GS».

Tiesa, ne visa šī nauda nonākusi Saknīša kabatā, jo virkne īpašumu iepriekš bijuši apgrūtināti ar prāvām hipotēkām. Turklāt arī attiecībā uz abiem pārējiem īpašumiem «Aģentūra GS» un «GS Nekustamie īpašumi» tikuši pie zemesgrāmatā oficiāli ierakstītas iespējas tos gada laikā atpirkt.

Līdz ar to visu trīs darījumu shēma rāda: ļoti iespējams, ka Uļmanam šī zeme īsti nav bijusi vajadzīga, bet Saknītis izmantojis multimiljonāra iespējas, lai kredītiestādēs ieķīlātu savus zemesgabalus un tiktu pie apgrozāmajiem līdzekļiem, kas «pa tiešo» no bankām viņam nav bijuši iegūstami.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu