Aina ziedo savus orgānus...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ainatv.com

... un cer, ka viņas piemēram sekos arī citi, kā psihoterapeites raidījuma cienītāji, tā arī kaut vai viņas nīdēji. Tā teikt: skaties uz maniem darbiem, nevis klausieties manos vārdos...

«Ja man ir iespēja palīdzēt tikai ar saviem orgāniem, tad es nesaprotu, kāpēc lai es to nedarītu? Mana dzīve tad būs pavisam noteikti beigusies, taču ir tik daudzi, kuriem tā vēl ir pašā sākumā vai briedumā un vienīgi attiecīgo orgānu transplantācija var palīdzēt to pilnvērtīgi izdzīvot līdz galam,» par savu rīcību – parakstot iesniegumu Imigrācijas dienestam, tādējādi ļaujot savus orgānus izmantot transplantācijai pēc viņas nāves – teic Aina Poiša. Un uzsver: «Tas nav domāts kā veiksmīgs PR triks – esmu jau ilgi domājusi par šo soli un ceru, ka šis raidījums mudinās daudzus citus pievienoties šādam lēmumam.»

Tomēr, protams, nav dūmu bez uguns. Iespējams, līdzīgi kā Aina, par savu orgānu izlietošanu labdarībai pēc nāves domājuši daudzi no mums, vien tā arī nav sanācis laika to visu juridiski pareizi noformēt. Aina to beidzot izdarīja, kad ierakstīja kārtējo sava sarunu šova izlaidumu, kam dots nosaukums «Meklēju orgānu donoru!» un kas ēterā būs skatāms 22. janvārī.

Ar šo raidījuma «Aina» izlaidumu tā veidotāji aicina skatītājus padomāt par tēmu: sava ķermeņa ziedošana jeb kļūšana par orgānu donoru pēc nāves. Ar ikvienu no mums var gadīties nelaime, kad vienīgā iespēja glābt dzīvību ir orgānu transplantācija. Gatavojot raidījumu par orgānu donoriem, «Ainas» redaktores saskārās ar visnotaļ atturīgu un izvairīgu cilvēku attieksmi. Arī ārsti atzīst, ka tā notiek bieži pat lielākajās krīzes situācijās: kādam no tuviniekiem nepieciešama tūlītēja orgānu transplantācija, bet piederīgie novēršas, jo viņiem ir... bail. Bet bail ir tikai tad, kad neziņa māc...

Esot zinošiem un sagatavotiem – kādas tur bailes. Vien palīdzība otram cilvēkam izdzīvot. Un tad atkal dzīvot. Šo iespēju dod arī orgānu transplantācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu