Pinka atvainojas austrāliešu fermeriem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziedātāja Pinka, kura aprīlī gatavojas uzsākt turneju pa Austrāliju, atzinusi, ka ir kļūdījusies, decembrī no skatuves aicinot cilvēkus boikotēt Austrālijas vilnas izstrādājumus un apsūdzot šīs valsts fermerus nežēlīgā attieksmē pret dzīvniekiem – aitām.

Līdz ar to Pinka faktiski distancējusies no dzīvnieku tiesību aizsardzības grupas PETA, kas uzsāka šo kampaņu, atzīstot, ka neesot bijusi pietiekami labi informēta. «Laikam jau man vajadzēja pašai papētīt šo lietu. Tā ir mācība, kuru esmu guvusi,» amerikāņu dziedātāja sacījusi intervijā Austrālijas televīzijas kanālam «Nine Network». «Tas, ko es vēlējot teikt, ir – boikotējiet nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, nevis visu industriju, nevis Austrāliju, jo tā ir mana mīļākā valsts,» Pinkas sacīto citē Reuters. Dziedātāja arī piebildusi, ka viņa diezgan labi saprot fermerus, jo pati uzaugusi Pensilvānijas štata lauku apvidū, ziņo BBC.

Jāatgādina, ka Austrālijas fermeri joprojām izmanto sentēvu metodes, lai karstajā un mitrajā klimatā izvairītos no aitu inficēšanās ar mušu kāpuriem. Šajā nolūkā aitām tiek nogriezti atkārušies ādas gabali no ķermeņa aizmugurējās daļas. Jaunākās ierīces ļauj to paveikt, nodarot dzīvniekiem iespējami mazākas sāpes, turklāt līdz 2010. gadam Austrālijas aitu audzētāju apvienība apņēmusies šo praksi pamazām izskaust.

Attiecīgu vēstuli viņi nosūtījuši dziedātājai, kas liecina, ka Austrālijā diezgan sāpīgi uztverti Pinkas izteikumi. Dziedātāja savukārt sacījusi, ka savas turnejas, kas, pēc visa spriežot, būs izpārdota, laikā ir gatava tikties ar fermeriem un vilnas ražošanas industrijas pārstāvjiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu