«Rage Against The Machine» kopā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovasar pēc septiņu gadu pārtraukuma iecerējusi atkal apvienoties amerikāņu rokgrupa «Rage Against The Machine». Diemžēl pagaidām – tikai uz vienu vienīgu koncertu festivālā «Coachella», vēsta «Los Angeles Times».

Festivāls notiks aprīļa beigās Dienvidkalifornijā, un savu dalību tajā jau apstiprinājušas tādas zvaigznes kā «Red Hot Chili Peppers», Bjorka, «Sonic Youth», «Arctic Monkeys» un citi. Ieejas karte uz visām trim festivāla dienām maksās 250 dolāru, ziņo «Los Angeles Times», prognozējot, ka deviņdesmito gadu supergrupas apvienošanās radīs iespaidīgu ažiotāžu. Jāatgādina, ka «Rage Against The Machine» jau spēlēja uz šā festivāla galvenās skatuves – tālajā 1999. gadā.

Grupa, kas kļuva pazīstama pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā, savā mūzikā apvienoja repu, smago metālu un funk mūziku, to visu papildinot ar asiem, sociāli aktīviem tekstiem. Ne jau velti amerikāņu medijos «Rage Against The Machine» tika dēvēti par kreiso rokgrupu – ne jau tāpēc, ka kaut ko darīja nepareizi, bet tāpēc, ka tāda likās viņu politiskā pārliecība. Tieši šā iemesla dēļ grupai izveidojās diezgan interesanta fanu bāze, kurā netrūka nedz Holivudas panku, nedz koledžu studentu, nedz parasto smagās mūzikas cienītāju, kuriem uz politiku ir dziļi nospļauties.

Pirmais komandas grāvējs bija 1992. gadā izdotais singls "Killing In The Name", bet 1996. gada albums "Evil Empire" un 1999. gada disks "The Battle Of Los Angeles" sasniedza amerikāņu labāko albumu saraksta pirmās vietas. Diemžēl 2000. gada oktobrī pēc ilgākas rīvēšanās grupu pameta vokālists Zaks de la Roka, bet pārējā trijotne – Toms Morello (ģitāra), Tims Kommerfords (basģitāra) un Breds Vilks (bungas) – pieaicināja kādreizējo Soundgarden vokālistu Krisu Kornelu un izveidoja vienību ar nosaukumu "Audioslave", kas izdevusi jau trīs albumus. Tagad gan K. Kornels apsverot solokarjeras uzsākšanu, un tas vieš cerību, ka «Rage Against The Machine» kopā varētu palikt ilgāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu