«Nopietnākie» «Eirovīzijas» jaunieši — «Morning After»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andis Lipsbergs

Grupa «Morning After» jau kopš gada sākuma aktīvi gatavojas «Eirovīzijas» dziesmu nacionālās atlases pusfināla filmēšanai, kuras rezultāts būs redzams 3. februārī LTV1.

Grupas vokāliste Agate Dombrovska stāsta: «Video versija dziesmai sanāca tāda, kā vēlējāmies, — katrs izpaudās pēc savas būtības: sākot ar trakojošo Māru pie mikrofona un Māri pie flīģeļa, ko vajadzēja pārgrimēt vairākas reizes, jo tas prasīja lielu fizisku piepūli, tad Dairis savā elementā izteiksmīgi žestikulēja ar bungu vālītēm, Miķelis (ģitāra) griezās piruetēs, beidzot ar Toma (saksofons) mēģinājumu pielabināties Agatei, spēlējot serenādes!»

Kā zināms, «Morning After» «Eirovīzijā» piedalās ar dziesmu «Bye, My Baby, Bye», kuras autors ir Mārtiņš Freimanis. Lai arī «Morning After» spēlē džeza/fanka stila mūziku, tas ir izaicinājums izmēģināt kaut ko jaunu.

Freimanis, rakstot dziesmu, vēlējies atrast piemērotāko versiju, kā apvienot fanka un popmūzikas iezīmes un vēl pielāgot «Eirovīzijas» stilam, kas kopumā nebija viegls uzdevums. Ideja piedalīties dažādos projektos un apvienot dažādus formātus grupai pastāv jau kopš tās dibināšanas (2003), līdz ar to jaunie mūziķi ir apņēmības pilni izmantot viņiem doto izdevību — trijās minūtēs parādīt sevi un dziesmu. Dziesma ir viegla, pavasarīga, pozitīva, kaut arī stāsta par atvadām.

Nepalaid garām! Piektdienas vakarā Studentu klubā «Nokia Open Stage» koncerta īpašie viesi — «Morning After»!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu