Laimīgais tētis Ķiģelis atkal lido

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Mūziķis Fēlikss Ķiģelis pārgriezis nabassaiti otrajam mazulim un ir gatavs jaunam muzikālajam lidojumam, jo talanta cienītāji sākuši «braukt virsū».

Šņaks, un gatavs

Fēlikss ir sajūsmā par jaundzimušo mazuli. «Tagad man ir divi dēli. Vecākais dēls Ēriks (pieci gadi), un tikko Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā pasaulē nāca Emīls,» tā Fēlikss, kas neslēpj sajūsmu, ka kopā ar sieviņu Jolantu un mazuli jau devušies mājās no slimnīcas.

«Mūs palaida mājās krietni ātrāk, nekā bija paredzēts. Tāpēc, ka esam teicamnieki,» savu ģimeni slavē Fēlikss. Dziedātājs arī aktīvi atbalstījis savu sieviņu grūtniecības laikā. Topošie vecāki kopīgi apmeklējuši jauno vecāku skoliņu, kur apguvuši dažādas gudras pamācības, kā rīkoties, gaidot mazuli.

Mūziķis piedalījies abu dēlu dzemdībās un drosmīgi pārgriezis jaundzimušo bērnu nabassaiti. Runājot par drošsirdīga vīra rīcību dzemdībās, Fēlikss saka: «Kas tur ko baidīties, paņem... šņaks, un gatavs. Dēls svēra 3,75 kilogramus un bija 58 centimetrus garš. Emīls piedzima ar gariem pirkstiem, kas liecina, ka nākotnē viņš būs mūziķis. Man trūkst vārdu — kāda sieviete ir Jolanta, viņa ļoti braši turējās un svarīgi, ka dzemdībām ļoti nopietni gatavojās.«

Divi brāļi Ķiģeļi

Gaidot mājās sieviņu un dēliņu, Fēlikss kopā ar sievasmāti Ēriku izrotājis māju un sētu ar ziliem baloniem. Mazajam Emīlam pūriņš jau sen sagatavots, pie tā tapšanas čakli strādājušas gan Rīgas, gan Liepājas oma. Nule kā dzimušā dēla vārdu Fēlikss un Jolanta izdomājuši laikā, kad mazulis vēl dzīvoja mammas puncī. Abi kopā devušies uz ultrasonogrāfa pārbaudi, lai noteiktu, kas gaidāms, — meitene vai puika.

Mazais Fēliksa dēlēns, tāpat kā vecākais dēls, ir paklausīgi bērni, jo vecākiem nesagādā īpašas raizes un galvassāpes. Piecus gadus vecais Ēriks Fēliksam dzimis pirmajā laulībā. Tētis atzīst, ka Ēriks jau saradis ar domu, ka viņam nu ir mazāks brālis.

Emīls, kā jau pusotru nedēļu vecs zīdainītis, lielāko dienas daļu pavada, saldi guļot. «Viņš neko citu nedara, kad pieceļas atver acis, kas ir lielas kā pogas. Neraud, ja ir sataisījis biksēs vai grib ēst, tikai iepīkstas,» tā Fēlikss, kas pēc otrā bērniņa piedzimšanas sajutis sevī jaunus spēkus. «Man visu laiku bija tāds iekšējs tukšums, jo biju arī sevi izsmēlis radošajā jomā, bet tagad jūtu, ka vienkārši lidoju. Mans pēdējais albums «Samts» iznāca 2004. gadā, domāju, ka šogad noteikti taps jauns albums, jo cilvēki vairs neaizrāda, bet nu jau «brauc virsū»,» nākotnes nodomus atklāj mūziķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu