Ja tevi izmet kā kurpi... Speciālista komentārs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ko darīt, ja pēkšņi pazūd tavs balsts? Īpaši smagi ir tad, ja uz Viņu, balstu, bija cerēts pārāk daudz! [s:15308] — par to, ko jūt meitene, kuru pametis viņas draugs. Šodien — psihoterapeita komentārs.

Baiba Purvlīce, psihoterapeite:

Es šajā meitenē, no vienas puses, saskatu ļoti pozitīvu, veselīgu reakciju: viņa pēc krīzes un sevis noniecināšanas ir saņēmusies un saprot, ka vajag aktīvi rūpēties par sevi, viņa cenšas uzlādēties ar jaunu enerģiju dzīvei.

No otras puses, zināmi zemūdens akmeņi slēpjas tur, ka meitene cer parādīt puisim, kādu dārgumu viņš ir zaudējis, un tik ļoti jūtas aizvainota, ka salīdzina sevi ar pamestu kurpi. Varētu domāt, ka šajās attiecībās bijis kaut kas tāds, ko meitene ir ļoti gaidījusi no sava puiša un nav saņēmusi, tāpēc tagad šo aizvainojumu varbūt cer kompensēt ar zināmu izrādīšanos.

Šādā situācijā svarīgs ir arī puiša viedoklis. Tas atklātu, kas starp abiem patiesi ir noticis. Riskantākais ir variants, ka meitenes pēc šādas šķiršanās kādreiz pārāk ātri metas citās attiecībās. Vajadzētu vispirms tikt skaidrībā, kādas attiecības īsti vēlies. Bet to ir grūti izdarīt, ja neesi droši nostājusies uz savām kājām un atteikusies no domām par bijušo kā no pagājuša dzīves posma.

Vingrinājums pašterapijai

Kā atkal nostāties uz savām kājām un atmest bijušo? Visiem, kuriem bijis līdzīgs liktenis, var ieteikt šo vingrinājumu. Ja to pilda vīrietis, lomas, protams, jāmaina uz pretējo dzimumu!

1. Uzzīmējiet vīrieša un sievietes kontūru. Vīrieša kontūra būs viņš, sievietes — jūs.

2.  Ierakstiet attiecīgajās kontūrās visas rakstura īpašības, kuras jums nāk prātā, domājot par sevi un viņu!

3. Noplēsiet viņa kontūru! Ko darīt tālāk? Saudzīgi to izmetiet un nekad tai vairs nepievērsieties!

4. Nosvītrojiet savā kontūrā visas negatīvās īpašības!

5. Visām pozitīvajām īpašībām pierakstiet vārdus: esmu... tāpēc es varu! Piemēram, esmu gudra, tāpēc es varu...

6. Pabeidziet pierakstītos teikumus. Piemēram, esmu gudra, tāpēc es varu arī turpmāk gūt panākumus.

7. Visu, ko, pēc jūsu domām, jūs ar savām labajām īpašībām varat paveikt, uzrakstiet pavēles formā! Šajā piemērā: gūsti panākumus!

8. Atkārtojiet uzrakstītās pavēles sev iespējami biežāk!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu