Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: PantherMedia/Scanpix

Saldiem brīžiem brīvā brīdī var pagatavot gaisīgu rīsu pudiņu.

Izejvielas

Suši rīsi 100 g

Mandeles 50 g

Piens 300 ml

Kanēļa miza 1 gab

Vaniļas pāksts 1 gab

Cukurs 1 ēdamkarote

Šķipsna sāls

Salds krējums 200 ml

Mērcei

Ķirši bez kauliņiem konservēti 200 g

Cukurs 3 ēdamkarotes

Kukurūzas ciete 1 tējkarote

Kā pagatavot?

Uz lēnas uguns pienā vāra suši rīsus un drupinātas mandeles, pievieno cukuru, šķipsnu sāls, vaniļas pāksti un kanēļa mizu, vāra, līdz rīsi mīksti. Atdzesē tos, tad sajauc ar putotu saldo krējumu. Pasniedz ar mērci. Mērcei: uzvāra ķiršu kompotu, pievieno cukuru un ietumē ar aukstā ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti, atdzesē un pasniedz ar rīsiem

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu