Mežā piesietais suņuks atveseļojas (86)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

18.septembra vakarā starp Talsiem un Tukumu mežā atrastais suns patlaban pamazām atveseļojas. Dzīvnieku aizsardzības biedrības „TUTTI Palīdzība dzīvniekiem” valdes priekšsēdētāja Ingvilda Aumeistere portālam TVNET pastāstīja, ka joprojām nav atrasts cilvēks, kurš amerikāņu buldogu mežā atstājis.

Foto: TVNET lasītāji

"Suns jūtas labāk. Pieņemas spēkā un svarā. Arī analīzes viņam bija labas." Patlaban suņuks joprojām mīt pagaidu mājās Ķekavā pie viņa atradējas Gundegas.

Īstās mājas sunim sāks meklēt tikai pēc aptuveni mēneša, kad viņš būs atkopies un sterilizēts. Turklāt par suņa saimnieku varēs kļūt tikai cilvēks, kuram jau iepriekš bijusi pieredze ar amerikāņu buldogiem.

Vajadzīgs rūpīgs un regulārs darbs

Suns nav apmācīts, tas ir atstāts savā vaļā, un viņam vajadzīgs nopietns un regulārs darbs.

Komandas suņuks zina, taču tikai tad, kad rokās ir kaut kas garšīgs.

Lai suni apmācītu un varētu viņam uzgriezt muguru bez bažām, ka viņš izdara ko bīstamu, vajadzīgs aptuveni gads.

Parasti suņa apmācība notiek līdz pusotram gadam, taču šim suņukam ārsta vērtējumā ir līdz pieciem gadiem. Vizuāli Amim ir aptuveni trīs gadi. "Grūti pateikt. Pēc zobiem to ir grūti noteikt, jo zobi viņam ir atlauzti pret kokiem."

Lai atkoptos, suņukam būs vajadzīgs vēl aptuveni mēnesis. "Ja viņam ies tāpat kā līdz šim, tad domāju, ka būs vajadzīgs aptuveni mēnesis. Apetīte viņam ir ļoti laba. Viņu katru dienu liek pie sistēmas. Viņam jānostabilizē zarnu trakta darbība. No ilgā laika pavadīšanas mežā viņam ir smaga caureja."

Meklē ļaundari

Dzīvnieku biedrībā cer, ka izdosies atrast cilvēku, kurš Amim nodarīja pāri. Iespējams, tas ir cilvēks no cita rajona. "Gudrs piesējējs vestu viņu uz citu rajonu," Aumeistere teica, norādot, ka šīs šķirnes suņi nav bieži sastopami.

"Tas atkarīgs no sabiedrības," viņa vērtēja izredzes atrast ļaundari.

Tā būtībā ir dzīvnieka nogalināšana.

Lai arī likums par šādiem nodarījumiem paredz reālu cietumsodu līdz četriem gadiem, dzīvnieku biedrībā bija dzirdēts, ka augstākais piespriestais sods par šādu rīcību bija divas trīs nedēļas cietumā. 

Izglābj suņa dzīvību

Portāls TVNET jau vēstīja, ka 18.septembra vēlā vakara stundā Gundega mežā starp Tukumu un Talsiem atrada ārkārtīgi novārgušu suni. Pēc viņas aptuveniem aprēķiniem suns mežā varēja būt pavadījis aptuveni divas nedēļas!

Komentāri (86)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu