Margarita Vilcāne un Ojārs Grīnbergs saņems balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/R.Traidās

2. martā Dailes teātrī norisināsies gada nozīmīgākais pasākums Latvijas mūzikas industrijas dzīvē — «Latvijas Mūzikas ierakstu gada balva 2006».

Tāpat kā katru gadu, arī šogad tiks pasniegta balva «Par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā». Latvijas Mūzikas producentu apvienība (LaMPA), kas apvieno lielāko daļu ierakstu kompāniju Latvijā, šogad nolēmusi balvu piešķirt vieniem no populārākajiem un spožākajiem latviešu estrādes dziedātājiem Margaritai Vilcānei un Ojāram Grīnbergam.

Ar karalienes iznesību un prasmi izcilā dziedātāja Margarita Vilcāne jau četrus gadu desmitus valda pār klausītāju sirdīm un prātiem. No muzikālas ģimenes nākusī dziedātāja jau mazotnē sākusi dziedāt pašdarbības ansambļos, vēlāk kļūstot par Filharmonijas solisti. Dziedātājas dzīvē izcilu dziesmu laiks sākās, kad par Rīgas Estrādes orķestra vadītāju kļuva Raimonds Pauls: viņas «Baltā saule» uzvarēja «Mikrofona» aptaujā, tapa duets ar dziedātāju Ojāru Grīnbergu un neskaitāmi hiti, kā «Zilie lini», «Nepārmet man» u. c.

Mākslinieces ceļi ar Ojāru Grīnbergu nešķīrās, jo kopā tika izveidots ansamblis «Tip Top», ar kuru koncertēts gan Latvijā, gan arī ārpus tās.

Margarita Vilcāne ir strādājusi ar pasaulslaveniem orķestriem un diriģentiem, ieskaņojusi apmēram 250 dziesmu. Viņai allaž bijis raksturīgs izsmalcināts skatuves tēls, sevišķi pārdomāts ģērbšanās stils, tāpēc dziedātāja pelnījusi apzīmējumu — latviešu estrādes karaliene.

Ojārs Grīnbergs kļuvis par lielisku meistaru latviešu estrādes mākslā, gadu garumā apburot klausītājus ar savām pārvērtībām no komiķa jautrajās dziesmiņās līdz izjustam interpretam liriskās melodijās un dramatiskās balādēs.

Ojārs Grīnbergs ir viens no leģendārā karavīru ansambļa «Zvaigznīte» dibinātājiem. Pēc dienesta armijā dziedātājs pievienojās Raimonda Paula vadītajam Rīgas Estrādes orķestrim, kur kopā ar Margaritu Vilcāni tapa virkne duetu, bet vēlāk tika izveidots vokāli instrumentālais ansamblis «Tip Top».

Solo Ojārs Grīnbergs ieskaņojis apmēram 150 dziesmu, tikpat — duetā ar Margaritu Vilcāni. Uz skatuves dziedātājs allaž valdzinājis ar savu kustību prieku, artistiskumu un izteiksmīgo balsi.

Pasniedzot šo balvu, Latvijas mūzikas industrijas pārstāvji vēlas atzīmēt Margaritas Vilcānes un Ojāra Grīnberga nozīmīgo devumu Latvijas mūzikas ierakstu vēsturē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu