Mīlas trīsstūris: viņš, viņa un nauda

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Kopā būt gan priekos, gan bēdās, bagātībā un nabadzībā, pilī vai zaru būdiņā — izklausās jau jauki, tomēr naudas smaržu jūt gan Viņi, gan Viņas. Reizēm tā ir stiprāka par mīlestības aromātu, tā pievilina iecerēto kā biti pie medus un satur kopā šķietami neiespējamas attiecības.

Sieviete geiša

Jau gadsimtiem ilgi vīrieši ir maksājuši par sieviešu uzmanību. Geiša japāņu vīrietim bija ideālās sievietes tēls. Arī mūsdienās ir sastopams attiecību modelis, kad par nevainojamu sievieti dievieti veči ir gatavi tērēt kaudzēm naudas. Darbojas princips «sieviete ir vīrieša rota, un tas nemaksā lēti». Viņa par sevi rūpējas, pērk skaistas drēbes, kosmētiku, pošas un pucējas, izglītojas, viņai ir vispusīgas intereses, un viņa ir lieliska sarunu biedrene. Vārdu sakot, nenovērtējama dāvana, kuras eksistence vien jāatalgo ar regulāriem uzmanības apliecinājumiem, pavisam pašsaprotami jānodrošina ar naudu, materiāli jāatbalsta viņas hobiji un intereses. Sievietes geišas pašapziņa ir liela, viņa zina: «Esmu vērtība, kas tiks labākajam un bagātākajam, bet esmu blakus tieši tev, tāpēc novērtē mani.»

Viss kārtībā, kamēr attiecības pārāk stingri nesajož atkarības valgi un partneru uzskati par naudas lomu saskan. Viņam jābūt no tiem večiem, kas uzskata, ka sasniegt tādu materiālo līmeni, lai sievietei nav jāstrādā naudas pelnīšanas nolūkos, ir vīrieša pašapziņas un goda jautājums.

Turklāt nav tā, ka vīrietis tikai «iegulda» sievietē! Par nepatiku feministēm, daudzas dāmas vīriem ir kā ķirsītis kokteilim — neatņemams akcents jebkurā publiskā saiešanā, kas spēlē lomu sava veida sabiedriskajās attiecībās. Biznesa partneri un draugi vērtēs viņu arī pēc sievietes, kas atrodas blakus.

Nauda kā varas mehānisms

Kas notiek, ja vīrietis nespēj/nevēlas nodrošināt savas brīnišķīgās sievietes augstās prasības? Ja vīrietis izmanto naudu, lai iegūtu varu pār sievieti?

Sandra vairākus mēnešus satikās ar vecāku turīgu vīrieti: «Mani sāka kaitināt viņa skopums, kaut labi zināju, ka viņš varētu atļauties mani lutināt. Nav runa par to, ka vienīgie iemesli mūsu kopā būšanai bija viņa nauda un mana jaunība, taču man nepatika acīmredzamā tieksme taupīt uz mana rēķina, kaut arī materiālā situācija nebūt nebija spiedīga. Mēs izšķīrāmies, bet tagad sazvanāmies un... varbūt atkal būsim kopā.»

Vēl viens piemērs ir Pārslas stāsts, viņas un drauga attiecībās naudas pelnītājs ir vīrietis. «Kad mūsu attiecībās viss ir kārtībā, tad tieku lutināta ar dārgām dāvanām un uzmanības apliecinājumiem. Savukārt attiecībās iestājas kārtējā krīze, tad viņa ierocis strīdā ir nauda. Tad nākas būt lielai diplomātei, lai visu atkal nokārtotu. Varētu likties, ka tādā veidā zaudēju savu pašcieņu, taču uzskatu, ka šajās attiecībās esmu ieguvēja.»

Viņa nenoliedz, ka naudas spēlītes attiecībās nav tas, ko varētu vēlēties, taču, kad sajusta naudas smarža, tad ir grūti to aizmirst.

«Nenoliedzami nauda izlutina. Ja bez īpaša iemesla esmu vairākkārt saņēmusi dučiem garkātainu rožu, tad viena rozīte man liktos nedaudz nožēlojami. Vispār viss atkarīgs no tā, vai mans vīrietis to var atļauties. Esot lietas kursā par viņa biznesu un panākumiem, zinu, kurā brīdī ko varu no viņa prasīt.

Pie labiem apstākļiem un neierobežotiem tēriņiem pierod, ai, kā pierod! Varbūt mūsu ceļi nebūs vienoti visu mūžu, bet nezinu, vai kādreiz varētu būt kopā ar vīrieti, kurš nespēj mani nodrošināt. Nevarētu izturēties ar cieņu pret vīrieti, kuram jāknapinās, lai mani aizvestu uz restorānu.»

(Sarunu turpināsim rīt.)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu