Ainai Poišai jauni pienākumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Sarunu šova «Aina» vadītāja Aina Poiša nolēmusi vairāk pievērsties tam, ko līdz šim tik ļoti vēlējusies darīt, proti, palīdzēt cilvēkiem, kuri nonākuši grūtībās. Aina Poiša vēlas un ir gatava to darīt visas Latvijas mērogā, iesaistot ikvienu, kurš vēlas palīdzēt, akcijā «Sniedz roku!».

Sarunu šovs «Aina» ik vakaru savus skatītājus iepriecinājis jau gandrīz trīs gadus, kopumā pārraidot vairāk nekā 400 raidījumu. Tik ilgā laika posmā piedzīvots daudz — prieki un bēdas, smiekli un asaras, radinieku satikšanās, strīdi un šķiršanās, kopīgi svētku brīži un patīkamas atmiņas. Šo gadu laikā šova studijā A. Poiša ir satikusies un runājusi ar gandrīz 3000 cilvēku, kas viņai ļāvis tos labāk izprast un sniegt atbalstu ne tikai studijas viesiem, bet arī šova televīzijas skatītājiem. 

«Sniedz roku!» idejas rašanās

Gandrīz divus gadus A. Poiša šovā «Aina» veidoja raidījumu ciklu «Radi prieku skumjās acīs». Šajos raidījumos studijā tika sniegts atbalsts ģimenēm, kuras nonākušas grūtībās, bet to priekšā nav padevušās un ir cīnījušās, lai radītu labākus dzīves apstākļus. Šie raidījumi bijuši ļoti aizkustinoši, jo bijis patiess prieks palīdzēt tiem, kas paši nav padevušies, bet darījuši visu iespējamo, lai tiktu galā ar dzīves grūtībām.

Sākot raidījumu ciklu «Radi prieku skumjās acīs», A. Poiša atzina, ka realizē savu sen loloto sapni — palīdz tiem, kam tas visvairāk vajadzīgs. Laikam ejot, «Radi prieku skumjās acīs» kļuvis par šauru, lai spētu sniegt to palīdzību, ko A. Poiša vēlētos dot grūtībās nonākušajiem. Var teikt, ka šis raidījumu cikls ir bijis jaunā projekta «Sniedz roku!» aizmetnis.

Par akciju «Sniedz roku!»

Sākot akciju «Sniedz roku!», TV3 turpina jau pērnā gada rudenī iesākto palīdzības sniegšanu bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem. 2006. gada akcija guva negaidīti plašu sabiedrības atsaucību, un jau šā gada pavasarī Baldones bērnu centra iemītnieki tiks pie jauna rotaļu laukuma, kas iepriecinās mazās sirsniņas.

Kļūstot par akcijas «Sniedz roku!» krustmāti, A. Poiša uzsver: «Lai arī mēs esam tik dažādi, tomēr visi gribam būt laimīgi! Un svarīgi ir apzināties, ka palīdzēt citiem patiesībā ir tik viegli! Es ticu, ka šīs akcijas noslēgumā tiks iepriecināti daudzi bērni un viņu dzīves apstākļi noteikti uzlabosies. Kā arī ar šo akciju mēs vairosim līdzcietību un mīlestību sabiedrībā! Jo mīlestība vienmēr vairojas, ja cilvēks mazāk runā, bet vairāk dara un sniedz šīs jūtas citiem. Domāju, ka akcija «Sniedz roku!» atklās to dzīves daļu, kas līdz šim bijusi apslēpta. Došanas prieks varētu izsprāgt kā pumpurs pēc garās ziemas, gaidot saulaino pavasari!»

Akcijā ikvienam būs iespēja palīdzēt bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem, ziedojot naudu viņu ikdienas vides un dzīves komforta uzlabošanai. Latvijā ir astoņi centri, kuros aug bērni un jaunieši ar garīgās attīstības traucējumiem, kam TV3 un akcijas «Sniedz roku!» vadītāja A. Poiša vēlas palīdzēt. A. Poiša aicina palīdzēt bērniem un jauniešiem no bērnu sociālās aprūpes centra «Baldone», «Rīga», «Teika», «Veģi», «Ezerkrasti», «Kalkūni», «Liepāja» un «Pļavnieki».

Akciju «Sniedz roku!» plānots sākt visā Latvijā jau marta sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu